Paris Jefferson 54 let


Paris Jefferson se narodila v Londýně, ale vyrůstala v australském Sydney. Její matka i babička byly tanečnice, takže se nelze divit, že ji již od dětství silně ovlivňoval tanec, divadlo i jazz. V sedmnácti odešla do San Diega brát po jeden rok hodiny na San Diego Performing Arts Centre (Středisko humanitních věd v San Diegu), kde hrála mnoho divadelních rolí. Když se vrátila zpět do Sydney, chodila na hodiny na Actors Centre Sydney (Herecké středisko v Sydney), Rodenweiser Dance Centre (Taneční středisko v Rodenweiseru) a N.S.W. College of Dance Sydney (N.S.W. akademie tance v Sydney), to vše ještě předtím, než se dala na profesionální dráhu herečky. Právě v Sydney dostala i angažmá v divadle, a to konkrétně v Bay St. Theatre Sydney, kde si zahrála např. v divadelních hrách "The Merchant of Venice" nebo "It had to Be Yol.I.". Další zastávkou pro Paris bylo Regent Theatre Sydney – zde na ni čekaly rozmanité role v představeních "Carousel", "The Good Doctor" nebo „Uncle Vanya“. Po několika letech se rozhodla, že by Londýn mohl být další výzva a s jednosměrnou jízdenkou a několika telefonními čísly do hlavního města Velké Británie vyrazila. O rok později Paris dosáhla velké části svého snu. Začaly se jí hrnout zajímavé pracovní nabídky, mezi které patřila role Louise v NOT A PENNY MORE, NOT A PENNY LESS, Eve v THE STRAUSS DYNASTY nebo Sarah v A WILL OF THEIR OWN.

Když se Paris v roce 1999 ucházela o roli Athény v seriálu XENA, příliš si nevěřila. V Los Angeles, kde se casting konal, chtělo roli několik desítek hereček. Paris byla ze všech nejmenší, ale i přesto roli dostala a odletěla na Nový Zéland, kde začala s nedoléčenou bronchitidou natáčet svoji první epizodu. Při natáčení si nejvíc zamilovala práci s Kevinem Smithem, představitelem Área, který se jí zdál neuvěřitelně sexy a především se za těch několik dní stali přáteli. Přestože se objevila pouze ve třech epizodách, je pravidelným hostem na Xena konvencích a fanoušci tak mají možnost užít si její pověstný britský humor.

Ačkoliv svoji poslední filmovou roli Helen v THE DIAMOND OF JERU ztvárnila v roce 2001, Paris z herecké branže nezmizela. Stihla se věnovat práci pro organizaci Greenpeace, spolupodílela se na několika scénářích, natočila audio hru s hereckou kolegyní Claudiou Christian pod názvem "Anne Manx and the Trouble on Chromius", nalezla nový koníček v podobě focení – ale především zůstala věrná divadlu. V posledních letech má totiž stálé angažmá v Gate Theatre v irském Dublinu. Pokračuje tak ve šlépějích takových herců, jako jsou Ralph Fiennes, Michael Gambon nebo John Hurt. Právě zde dostala příležitost ztvárnit Annu ve hře "Anna Karenina", Amandu v "Private Lives" a také Constance v "The Constant Wife". Paris je v divadle dobře a snad se někdy dočká své vysněné role Maggie ve hře "Cat on a Hot Tin Roof".


6.3.1970
Londýn, England, Velká Británie
Paris Jefferson csfd

A Bet with the MatchmakerThe Jane Mysteries: Inheritance LostLove in Wolf CreekFit for a PrinceSunset ContractNa Valentýna o den víceKonzultantDiamanty z JeruSavage PlayTajný agent RoyceSvobodný mládenecThe RunnerBejewelledBílý panterStrike of the PantherNebezpečná hraY: Poslední z mužůDepartureXenaHolby CityZ vlastní vůleAgatha Christie's PoirotCrown ProsecutorHighlanderDynastie StraussůIn Suspicious CircumstancesRivieraDo poslední penceG.P.PoldovéFrom the Mouths of BabesVězněm v ciziněBlinkIllCondemn Condom Condone


Aktualizace osobnostního profilu Paris Jefferson: 12.11. 2023 05:00