Karin Viard 58 let


Karin Viard, dcera ředitele petrolejářské firmy, získala vzdělání nejprve na Lyceu Pierra Corneilla v Rouenu a na zdejší konzervatoři a poté pokračovala v Paříži v kurzech Florent a v Národním divadle ve Strasbourgu.

Je držitelkou dvou Césarů, první pro nejlepší herečku získala za svůj výkon ve snímku HAUT LES COEURS, kde ztvárnila postavu těhotné Emmy vyrovnávající se s rakovinou prsu, a druhý za nejlepší ženský výkon ve vedlejší roli za výkon v EMBRASSEZ QUI VOUS VOUDREZ v režii Michela Blanca.

V roce 2001 se objevila v dramatu L'EMPLOI DU TEMPS a v roce 2003 v hvězdně obsazené komedii FRANCE BOUTIQUE. Výrazné role získala v LE RÔLE DE SA VIE (2004), kde hraje introvertní novinářku Claire, v rodinném dramatu L'ENFER (2005) nebo v komedii LA TÊTE DE MAMAN a LA VÉRITÉ OU PRESQUE (oba 2007). Vedle dalších francouzských hvězd se objevila ve filmu Cédrica Klapische PARIS (2008) a o rok později v originální vizi apokalypsy LES DERNIERS JOUR DU MONDE po boku Mathieu Amalrica a Catherine Frot. V roce 2010 spolupracovala s François Ozonem na snímku 'Potiche', kde ztvárnila Nadège Dumoulin. S Fabricem Luchinim se potkala ve filmu LES INVITÉS DE MON PÈRE (2010) a ve stejném roce se objevila v komedii Danyho Boona RIEN À DÉCLARER. Spolupráci s režisérem Klapischem si zopakovala v roce 2011 v dramatické komedii MA PART DU GÂTEAU, kde si zahrála nezaměstnanou matku tří dcer po boku Gillese Lellouche. Jejím zatím posledním snímkem je PARLEZ-MOI DE VOUS (2012) v režii Pierra Pinauda.

V roce 2003 byla členkou poroty na filmovém festivalu v Cannes. S režisérem Laurentem Machuelem má dvě dcery, Marguerite (1998) a Simone (2000).


24.1.1966
Rouen, Horní Normandie, Francie
Karin Viard csfd

Madame de SévignéMagnificatNouveau départSage-HommeUne nuitWahou !Maria rêveTrois fois rienLa Vengeance au triple galopLes FantasmesUne mèreVe stínu FukušimyLes ApparencesPůvod světaDokonalá chůvaBécassine !LechtáníVoyez comme on danseŽárlivá ženskáLe Petit LocataireNávštěvníci 3: Revoluce21 nuits avec PattieBelles famillesLe grand partageLoloOn a failli être amiesRodinka BélierovýchWeek-endsDes gens qui s'embrassentLulu sama sebouLáska je dokonalý zločinParlez-moi de vousYann Piat, chronique d'un assassinatLe SkylabMa part du gâteauPolisseHosté mého otceNic k procleníProfesionální manželkaHerečky na scénu!Les Derniers jours du mondeSpolečenská pravidlaBaby BluesPařížVýlet do Saint TropezMaminčina hlavaSkoro celá pravdaSkrytá tvářAmbiciózníAch, ty dětiPekloSekeraExmanželka mého životaV mysli vrahaŽivotní roleFrance BoutiqueProfession: actriceLíbejte se, s kým je liboL'Emploi du tempsReines d'un jour


Aktualizace osobnostního profilu Karin Viard: 30.10. 2023 21:11