Tippi Hedren 94 let


Narodila se jako Nathalie Kay Hedren 19.1. 1930 New Ulmu v Minnesotě v USA jako dcera Dorothy Henrietty a Bernarda Carla Hedrenových. Kořeny její rodiny sahají do Norska, Švédska a Německa. Přezdívku Tippi ji dal její otec, který vedl malý obchod v Minnesotě. Sama herečka svoji přezdívku vysvětlovala tak, že jde o švédský dialekt a v překladu znamená „Little Girl“, holčička nebo děvčátko.

Teppi Hedren byla čtyřikrát vdaná. Se svým prvním manželem Peterem Griffithem má dceru Melanii Griffith, ale manželství vydrželo pouze 9 let. Dále byla dlouho vdaná za producenta Noela Marshalla, který se proslavil jako producent filmu Vymítač ďábla.

Není však jen herečkou, ale i ochránkyní zvířat v Shambala Preserve. Během natáčení dokumentu ROAR (1981), který Hedren produkovala a pojednávajícím o zvířatech v rezervaci, byli se štábem napadeni lvy a snímek vydělal pouze 2 miliony dolarů. „Byl to pravděpodobně jeden z nejnebezpečnějších filmů, co kdy Hollywood viděl. Je skvělé, že nikdo nebyl zabit,“ vyjádřila se sama herečka o filmu. Rozhodla se poté založit nadaci Roar Foundation, která má chránit zvířata v Shambala Preserve v Kalifornii.


19.1.1930
New Ulm, Minnesota, USA
Tippi Hedren csfd

Ghost and the Whale, TheReturn to BabylonCo čas nezahojilFree SamplesCousin SarahPtákodemie: Děs a hrůzaNora Roberts: PoctaHer Morbid DesiresThe Boneyard CollectionRodinné tajemstvíIceMakerReplicaStrike the TentMám rád Huckabees111 Gramercy ParkDarkWolfJulie and JackSearching for HaizmannSmall Souled MenWoundedRose's GardenZuřivá myslOtcův návratThe DarklingsThe StorytellersExposéI Woke Up Early the Day I DiedInternet LoveManželství s nepřítelemObčanka RuthSense, SixthHarlequin 3 - Svůdné kráskyInevitable GracePtáci II: Konec zeměTetovaná TerezaPerry Mason: Případ věčného mládíOčima vrahaVražedné pochybnostiChlad horkých nocíPsychopat ze San FranciscaReturn to Green AcresDeadly SpygamesHitchcock: il brividio del genioSvětlo bludičkyŘevAllá donde muere el vientoMr. Kingstreet's WarThe Harrad ExperimentSatan's HarvestTiger by the TailMan and the Albatross, TheHraběnka z HongkonguMarniePtáciThe Petty GirlMěsto ženVychovávat HopeBatman: Odvážný hrdina


Aktualizace osobnostního profilu Tippi Hedren: 12.11. 2023 03:05