Kirk Jones 60 let


Kirk Jones je anglický scénárista a režisér, který se narodil a vyrostl ve městě Bristol. Navštěvoval školu Newport Film School, jeho obor se specializoval na režii divadla a reklam. Absolvoval v roce 1987 poté, co vyhrál cenu asociace National Student Film, která podporuje studenty, kteří se chtějí stát filmovými tvůrci.

Prvním filmem, který světu představil je komediální snímek inspirovaný skutečnou událostí NEDOVO ZÁZRAČNÉ VZKŘÍŠENÍ (1998). Kromě režie obstaral Jones i psaní scénáře a film měl úspěch. Získal cenu publika na filmovém festivalu v Paříži, či ocenění na New Yorském festivalu komedie. Má na kontě i režii rodinné komedie z roku 2005 s názvem KOUZELNÁ CHŮVA NANNY MCPHEE.

V roce 2009 přetavil další svůj scénář v celovečerní film. Vzniklo z toho dramatická Road movie VŠICHNI JSOU V POHODĚ, ve které Frank Goode (Robert De Niro), se poté co mu zemře manželka rozhodne navštívit své děti aby zjistil jak se jim daří.

Zatím posledním Jonesovým filmem, který hodlá představit v roce 2012 je romantická, rodinná komedie CO ČEKAT V RADOSTNÉM OČEKÁVÁNÍ, v tomto snímku se objeví celá řada známých herců jako Elizabeth Banks, Cameron Diaz, Jennifer Lopez, Dennis Quaid, nebo Chris Rock.


30.11.1963
England, Velká Británie
Kirk Jones csfd

Moje tlustá řecká svatba 2Jak porodit a nezbláznit seVšichni jsou v pohoděKouzelná chůva Nanny McPheeNedovo zázračné vzkříšení


Aktualizace osobnostního profilu Kirk Jones: 19.11. 2023 19:29