Plácido Domingo 83 let


Světoznámý operní pěvec a dirigent Plácido Domingo Embil se narodil 21. ledna 1941 ve španělském Madridu.

Od roku 1986 spolupracoval s operou ve Washingtonu, kde se stal v sezóně 1996/1997 uměleckým ředitelem. Od roku 2000 byl zároveň uměleckým ředitelem a později generálním ředitelem opery v Los Angeles. V srpnu 2011 vystoupil s velkým úspěchem na koncertě v Českém Krumlově. Největší popularitu mu přinesla účast ve hvězdné sestavě Tří tenorů. Společně s José Carrerasem a Lucianem Pavarottim účinkoval na koncertu při fotbalovém mistrovství světa v roce 1990, který se přenášel do celého světa. Je držitelem devíti cen Grammy a tří cen Latin Grammy.

Je podruhé ženat, z prvního manželství má syna José Plácida Dominga, který působí jako fotograf, z druhého, s bývalou pěvkyní Martou Ornelasovou, má další dva syny.


21.1.1941
Madrid, Madrid, Španělsko
Plácido Domingo csfd

Los Rodríguez y el más alláKniha životaDora's Royal RescueG. Verdi: RigolettoČivava z Beverly HillsTan Dun's The First EmperorSamson et DalilaCid, LeMoulin Rouge!OtelloQueen of Spades, TheFedoraGala Christmas in Vienna, AForza del destino, LaMerry Christmas from ViennaOtelloWalküre, DieChristmas in Vienna '94Gato Montés, ElPlácido Domingo: A Musical LifeSimon BoccanegraTabarro, IlGala Tribute to TchaikovskyPlacido Domingo in der Staatsoper BerlinFanciulla del West, LaOtelloToscaWeltstars singen WeihnachtsliederFanciulla del West, LaBallo in maschera, UnLohengrinAidaSanson y DalilaAfricaine, L'AidaEvening with Plácido Domingo, AnJulie Andrews: The Sound of ChristmasTurandotGioconda, LaGoyaOtelloAndrea ChénierToscaDon CarloFrancesca da RiminiGeorges Bizet: CarmenPlacidoManon LescautTroyens, LesErnaniFanciulla del West, LaLa traviataLive from Studio 8H: Caruso RememberedSedlák kavalírAndrea ChénierPocta SevilleSamson et DalilaLa BohèmeManon LescautOtello


Aktualizace osobnostního profilu Plácido Domingo: 30.10. 2023 21:27