Andrew Lincoln 50 let


Andrew Lincoln je britský televizní a filmový herec, který se narodil 14. září roku 1973 v Londýně. Jeho otec byl stavebním inženýrem, matka zdravotní sestřičkou. Andrew vyrůstal v Hullu než se v deseti letech přestěhovali s rodinou do městečka Bath. Studoval na škole Beechen Cliff. Jeho bratr Richard Clutterbuck je zástupcem ředitele školy St. Laurence, která se nachází v Bradfordu nad Avonou. 10. června roku 2006 se Andrew seznámil s Gael Andersonovou, dcerou britského rockového muzikanta skupiny Jethro Tull. V roce 2007 se jim narodila dcera.

Lincolnův debut v televizi byla postava Terryho v seriálu DROP THE DEAD DONKEY, situační komedii, která v Británii běžela od roku 1990 do 1998. Jeho první velký zlom v kariéře přišel v roce 1996, kdy mu byla nabídnuta role Edgara “Egg“ Crooka v seriálu THIS LIFE. Tento seriál o partě 5 absolventů právnické školy, kteří sdílí byt v Jižním Londýně, byl jízdenkou ke slávě.

Andrew Lincoln je dále velmi znám pro roli Simona Caseyho v dalším britském seriálu TEACHERS, dokonce režíroval dvě epizody třetí řady. Andrew šel se svým bratrem na několik týdnů do školy, aby se připravil lépe na roli učitele. Dále hrál Andrew hlavní roli v duchařském seriálu AFTERLIFE, jeho postava psycholog Robert Bridge se setká s ženou Alison, kerá je Médium a společně řeší několik pranormálních případů.

Jako dodatek k jeho televizní tvorbě hrál i v několika filmech, jako například HUMAN TRAFFIC, nebo GANGSTER NO.1. V roce 2003 přišla role ve velmi populární komedii LOVE ACTUALLY, která ho učinila známého celosvětově. Hraje zde postavu Marka, která jako ostatní řeši různé aspekty lásky. Další rok zářil Andrew v ENDURING LOVE a o dva roky později v SCENES OF A SEXUAL NATURE.


14.9.1973
Londýn, England, Velká Británie
Andrew Lincoln csfd

Tučňák Bloom(K)lamač srdcíVyrobeno v DagenhamuEmily Brontëová: Bouřlivé výšinyThe Things I Haven't Told YouThis Life + 10Hej, kočko!Scény z partnerského životaVe stínu matkyLie with MeNezničitelná láskaWhose Baby?Láska nebeskáStav mysliJak na ženskýA Likeness In StoneBomberNejlepší gangsterOffending AngelsHuman TrafficŽena v bílémOver HereBoston KickoutBoston KickoutN7The Walking Dead: The Ones Who LiveKabinet kuriozit Guillerma Del ToraŽiví mrtvíŽiví mrtví: Počátek konce


Aktualizace osobnostního profilu Andrew Lincoln: 16.11. 2023 22:45