Bruce Robinson 77 let


Bruce Robinson je anglický herec, režisér, scénárista a spisovatel. Na kinematografické výsluní se pravděpodobně dostal díky kultovnímu snímku WITHNAIL A JÁ, ke kterému napsal scénář a také jej režíroval.

Následovala řada filmů menších i větších rolí, přesto na tom Bruce nebyl zrovna dvakrát dobře a tak začal psát scénáře. Na zakázku Davida Puttnama napsal scénář k filmům Rolanda Joffeho VRAŽEDNÁ POLE a TLUSŤOCH A CHLAPEČEK. Za první zmiňovaný snímek dostal cenu BAFTA a nominaci na Oscara.

Proslavil se však snímkem, ke kterému nejen napsal scénář, ale také jej režíroval, WITHNAIL A JÁ. Příběh popisující život nezaměstaných herců čerpá ze životních zkušeností samotného Bruce. Samotný Bruce říká, že charakter Withnaila napsal podle svého dlouholetého kamaráda, Viviana MacKerella, a charakter Marwooda ("JÁ") podle sebe.Přesto, že se příběh nestal nikterak výdělečným, stal se uznávaným, britským kultovním filmem. Film Mimochodem zahájil hereckou karieru Richarda E. Granta.

V dalších letech usedl dvakrát na režisérkou židli a natočil HOW TO GET AHEAD IN ADVERTISMENT, do kterého obsadil ověřeného herce, Granta, a JENIFER 8. Oba dva filmy však nebyly publikem přijaty. Bruce zahořkl na práci režíséra vrátil se k psaní scénářů. Napsal scénáře k NÁVRATU DO RÁJE a K PŘÍZRAKŮM ZE SNŮ. Oba dva filmy se však staly propadáky (milionové finanční ztráty) a přitom byly jejich scénáře drasticky přepsány.


2.5.1946
Broadstairs, Kent, England, Velká Británie
Bruce Robinson csfd

Rumový deníkPopravaJennifer 8Jak prorazit v reklaměWithnail a jáVražedná poleEmpires: Egypt's Golden EmpireStill Crazy - Pořád naplnoHarry's WarKleinhoff HotelThe BruteViolent SummerPříběh Adély H.Los viajes escolaresMilovníci hudbyPrivate RoadThe Ballad of Tam LinOther People, TheRomeo a JulieJohnny Depp: King of CultGeorge Harrison a Handmade FilmsThe Walking Dead: Behind the DeadThe 50 Greatest Comedy FilmsWithnail and Us


Aktualizace osobnostního profilu Bruce Robinson: 15.3. 2024 22:48