Sophie Hunter 46 let


Sophie Irene Hunter, narozená 16. března 1978, oplývá mnoha talenty. Je to britská autorka a režisérka divadelních her, herečka a zpěvačka. Věnuje se také hře na klavír, jízdě na koni, hraní tenisu a plachtění. Její rodiče, Charles Hunter a Anna Katherine, jsou již rozvedení. Sophie má dva mladší sourozence, Patricka a Timothyho.

Spoluzaložila divadelní společnost Lacuna Theatre Company. Na Broadway a West End si vyzkoušela spolupráci režie, stejně tak jako na loutkařské společnosti Phantom Limb Company, kde kromě spolupráce režie stála i za dramaturgií. Režírovala experimentální hru 69° South, Zneuctění Lukrécie, Kouzelnou flétnu, Přízrak, Příhody lišky Bystroušky a Fidelio. V roce 2007 vyhrála Samuel Beckett Award za hru The Terrific Electric.

V roce 2005, společně s písničkářem Guyem Chambersem, vydala hudební album, zpívané francouzsky, nazvané The Isis Project. V roce 2011 si zopakovala spolupráci s Guyem Chambersem na albu Songs for a Boy, tentokrát zpívaném anglicky.

Svojí hereckou kariéru započala vedlejšími rolemi v televizních seriálech a filmech, mezi které patří například Keen Eddie (2003), Vraždy v Midsomeru (2004), Jarmark marnosti (2004), Torchwood (2006) nebo Haló, tady Bombaj (2007). V roce 2009 si zahrála jako Annabel Blythe-Smith ve filmu Burlesque Fairytales, kde se také seznámila s Benedictem Cumberbatchem, za kterého se provdala 14. února 2015.


16.3.1978
Londýn, England, Velká Británie
Sophie Hunter csfd

Burlesque FairytalesThe Curse of SteptoeFriends and CrocodilesJarmark marnostiHenry VIII: Mind of a TyrantTorchwoodHaló, tady BombajMy Life in FilmVraždy v MidsomeruKeen EddieStarověký Řím: Vzestup a pád impériaIn the MeadowTraffic WardenThe End We Start FromGreat Performances


Aktualizace osobnostního profilu Sophie Hunter: 1.11. 2023 08:27