Patrik Křivánek 36 let


Patrik Křivánek je český filmový a televizní režisér, producent a scenárista, který sídlí v Londýně a Praze. Je znám pro své emocionálně a vizuálně poutavé vyprávění příběhů, smysl pro detail, či výjimečnou práci s herci.

Má bohaté zkušenosti s prací ve výkonných rolích na mnoha filmech, reklamách a televizních pořadech. Pracoval s uznávanými filmaři, včetně Stevena Spielberga, Toma Hankse a Garyho Goetzmana. Je také generálním ředitelem a zakladatelem společnosti Ephor Pictures Ltd, nezávislé filmové a televizní produkční společnosti sídlící v Londýně.

Za svou kariéru získal také již mnohá ocenění. Mnoho filmů/scénářů, které psal, režíroval nebo produkoval, vyhrálo nebo bylo nominováno na ceny mezinárodně uznávaných filmových festivalů po celém světě – včetně Los Angeles, New Yorku, Austinu, Toronta, Londýna, Berlína a Prahy. Scénář jeho režijního debutu Muddy Shoes, na kterém spolupracoval s americkou scenáristkou Laurie Weltz, pak ve světě také sklidil mnoho úspěchů – vyhrál několik cen, například stříbrné ocenění v největší scenáristické soutěži světa, PAGE International Screenwriting Awards.


24.10.1987
Praha, Československo
Patrik Křivánek csfd

Dvě slova jako klíčZablácené botyDennyiah: RecallThe KnockingSunshineQuiet CrossingMaggie's FarmDIVIDEDWalk in DalesMaminkoNINAVládcové nebesZjeveníJingle bells


Aktualizace osobnostního profilu Patrik Křivánek: 5.11. 2023 13:02