Linda Fernandez Saez 43 let


Tahle překrásná, napůl Afrokubánka (otec), napůl Češka (matka), herečka a tanečnice se narodila v roce 1981 v Chvaleticích jako Linda Pokorná. Své příjmení převzala později po otci, který ji, její sestru a matku opustil, když byl Lindě jeden rok. Tyhle tři holky s otcem udržovaly kontakt přes svoji babičku z otcovy strany. Linda se s otcem setkala až v osmnáctém roku, kdy vyhrála soutěž Miss v Kolíně, jejíž výhrou byl zájezd do Barcelony, kde zrovna přebýval Lindin otec.

V roce 2006 odjela na studijní taneční stáž do Senegalu, kde studovala africký a moderní tanec ve škole u Germaine Acogny v L Ecole De Sables a v africké skupině moderního tance Jant-Bi spolu s tanečníky z Alvin Ailey DC. Zde začala spolupracovat se senegalským choreografem Kaolackem na představení „Maady-Kaan", které bylo uvedeno v r. 2009 v Praze, Českých Budějovicích a v Brně. Měla to štěstí,že si jí všimla, v roce 2008, společnost Nike, která ji dosadila do své reklamní kampaně.

V roce 2009 dostala hlavní roli v českém tanečním seriálu První krok. V tomto roce také vytvořila se senegalským choreografem Kaolackem duet „Maan Ak Maon" (Me and Her), který byl uveden v dubnu 2009 v Paříži v Centre National De La Dance. Je spoluautorkou choreografií všech třech ročníků festivalu afrického tance Jaaleekaay, uvedeného v divadle Ponec v r. 2007 2008 a 2009. Díky jejím úspěchům si ji pozvali do své show Richard Genzer a Michal Suchánek (Mr. Gs). Její taneční kariéra je velice obsáhlá a Linda je touhle svojí vášní opravdu zaneprázdněná a tančí prakticky neustále.


16.3.1981
Pardubice, Československo
Linda Fernandez Saez csfd

První krok


Aktualizace osobnostního profilu Linda Fernandez Saez: 16.3. 2024 04:37