Lance Armstrong 52 let


"Bolest je dočasná. Může trvat minuty, hodiny, dny, měsíce, roky, ale poté začne ustupovat. Porazit jí netrvá věčně."

Ve druhé polovině 90. let se vyléčil ze zhoubného novotvaru varlete a vrátil se do profesionální cyklistiky. Absolvoval několik amatérských závodů a v roce 1991 potvrdil svůj talent vítězstvím amatérského mistrovství Spojených států. V roce 1993 vyhrál sérii tří prestižních závodů ve Spojených státech. Ve svých jednadvaceti letech stal nejmladším jezdcem, který dosáhl etapového vítězství na Tour de France a na mistrovství světa v silniční cyklistice se stal také historicky nejmladším vítězem.

V roce 1996 byla Armstrongovi diagnostikována již potřetí rakovina. Jeho šance na přežití odhadovali onkologové na méně než 50 procent. Podstoupil okamžitě chirurgický zákrok a zahájil chemoterapii. Po úplném vyléčení znovu sedl na kolo a začal trénovat. Ohlásil svůj návrat do cyklistiky v sezoně 1998. O rok později se již stal celkovým vítězem Tour de France. Tím jeho neskutečný návrat nekončí, vyhrál sedmkrát v řadě tento náročný třítýdenní etapový závod. Svou bohatou sportovní kariéru zakončil v roce 2005 po posledním triumfu.

V roce 2012 přišel Armstrong o různá ocenění kvůli dopingové aféře. Americká antidopingová agentura mu odebrala všech sedm triumfů z Tour de France, navíc jej doživotně distancovala z cyklistických závodů.


18.9.1971
Dallas, Texas, USA
Lance Armstrong csfd

Tour de dopingSimpsonovi30 for 30Armstrongova ležNejvětší podvod v historii cyklistikyJan Ullrich: Zwischen Licht und SchattenStars on MarsClub Random with Bill MaherHollywood InsiderHovory o hvězdáchThe Feeling Nuts Comedy NightThe Tonight Show with Conan O'BrienStand Up to Cancer2005 American Music AwardsSydney 2000: Games of the XXVII OlympiadCorazón de...


Aktualizace osobnostního profilu Lance Armstrong: 31.3. 2024 14:50