Eddie Marsan 55 let


Edward Maurice C. Marsan není herecká hvězda, ale herec, jak sám s oblibou říká. Většina diváků ho nezná jménem, přestože jeho tvář ano. Narodil se v Londýně roku 1968. Předtím, než se vrhl na herectví, se živil jako tiskař, teprve poté začal hrát v divadle a pomalu se přesouval na televizní obrazovky. Roku 1991 úspěšně ukončil studium na londýnské Mountview Academy of Theatre Arts.

Ve stejném roce, kdy si střihl svou první hlavní roli v sedmiminutovém snímku POST (2002), si zahrál ve Scorsesových úspěšných GANGECH NEW YORKU nominovaných na deset Oscarů. Jako reverend John kázal Beniciovi Del Toro v 21 GRAMECH vedle Seana Penna a Naomi Watts, čímž učinil prvních pár kroků k tomu, aby si ho někdo všiml. Období následných let nebylo tak plodné, ale mezi úspěchy lze zařadit film Mika Leigh VERA DRAKE nominovaný na dva Oscary a počin Terrence Malicka NOVÝ SVĚT.

Vskutku průlomový rok nastal v roce 2006 v podobě čtyř filmů s více zvučnými jmény, než které natočil do té doby (samozřejmě s dvěma výjimkami) kromě V JAKO VENDETA a ILUZIONISTY i Mannovo MIAMI VICE a Abramsova MISSION: IMPOSSIBLE III. Do role mrzutého učitele autoškoly ho obsadil starý známý Mike Leigh ve filmu HAPPY-GO-LUCKY z roku 2008, a téhož roku se pokusil zabít HANCOCKA a o rok později zase unesl Gemmu Arterton ve ZMIZENÍ ALICE CREEDOVÉ. V poslední době vstoupil do povědomí diváků v SHERLOCKU HOLMESOVI jako inspektor Lestrade a tato role ho zároveň posunula výše v herecké kariéře.

Ani na svou domovinu Eddie nezapomíná, svědkem mu jsou ryze britské filmy jako trilogie RED RIDING (hrál ve dvou prvních částech), MAN AND BOY či HEARTLESS. S Keirou Knightley a Colinem Farrellem se sešel před kamerou nového krimi LONDON BOULEVARD a v roce 2011 nám snad konečně předvede výraznější hlavní roli v britském dramatu JUNKHEARTS, kde si zahraje bývalého vojáka, kterého pronásleduje děsivá minulost.


9.6.1968
Bethnal Green, Londýn, England, Velká Británie
Eddie Marsan csfd

EmperorSherlock Holmes 3Fér hraKrálovnin gambitOperace Fortune: Ruse de guerreRay Donovan: The MovieRozhodnutí nebo životV žoldu smrtiVesper ChroniclesCharlotteConsider YourselfDen vlajkyRozhněvaný mužThe VirtuosoEbigejlFeedbackGentlemaniProfesor a šílenecRychle a zběsile: Hobbs a ShawSuper mazlíčciDeadpool 2Mauglí - příběh džungleMladý gangsterOperace EntebbeViceAtomic Blonde: Bez lítostiMark Felt: Muž, který zradilJejich nejlepší hodina a půlThe ExceptionThe Limehouse GolemZpůsob vraždyDiagnóza: ŠampiónGod's PocketX+YJack a obřiSviňákU Konce světaZátišíBoys on Film 8: Cruel BritanniaJá, AnnaNejlepší mužiSněhurka a lovecIn Love with WildeJunkheartsSherlock Holmes: Hra stínůTyranosaurusVálečný kůňDiveLondýnský gangsterMoby DickHeartlessSherlock HolmesVraždy v Yorkshiru: 1974Vraždy v Yorkshiru: 1980Zmizení Alice Creedové39 stupňůBázlivé srdceBůh před soudemHancockHappy


Aktualizace osobnostního profilu Eddie Marsan: 5.11. 2023 05:06