Leigh Whannell 47 let


Leigh Whannell se narodil v Melbourne 17. ledna 1977. Už jako malý byl vášnivý vypraveč a spisovatel různých příběhů, proto není divu, že ve svých 18 letech byl přijat do prestižní filmové školy v Melbourne. Díky skloubení práce a zábavy začal také působit jako reportér a psát filmovou kritiku. Během druhého roku studia se dostal do povědomí široké veřejnosti díky svému vystupování v populárním australském pořadu Recovery pro mládež. Diskutoval zde naživo s teenagery, komentoval filmy a později se mu také dostalo nemalého štěstí, kdy mohl provést interview s lidmi jako Tim Burton, Peter Jackson, George Clooney, či Russell Crowe. Při studiu se mimojiné seznámil s budoucím režisérem Jamesem Wanem, oba měli společný sen - natočit film.

Nějakou dobu také pobýval v nemocnici kvůli neustálé bolesti hlavy a bylo to právě tam, kde byl políben můzou a začal psát scénář k filmu SAW. Spolu s Jamesem Wanem vyprodukovali 10 minutovou ukázku, se kterou obcházeli nahrávací studia a hledali peníze pro natáčení. Rok poté (2004) skutečně vznikl plnohodnotný brutální horror SAW: HRA O PŘEŽITÍ v čele s Leighem Whannellem v jedné z hlavních rolí. Snímek sklidil obrovský komerční úspěch. Leigh Whannell se tímto také dočkal svého prvního, byť méně známého ocenění - nominaci v Teen Choice Awards 2005 v oblasti Scream Scene. V roce 2004 se ještě stihl oběvit ve vedlejší roli snímku BÁJEČNÝ DEN.

Následující roky se věnoval a stále věnuje zejména filmové sérii SAW, napsal scénáře, pomáhal jako koproducent a opět se na chvílku objevil na obrazovce v SAW 3. Jeho poslední herecký výkon je možno shlédnout ve snímku ROZSUDEK SMRTI (opět jen vedlejší role). Momentálně pracuje na výrobě Saw 5 a snad také 6. Perličkou na závěr je, že vlastní sportovní auto DeLorean, kterých je v celé Austrálii pouze 10 kusů.


17.1.1977
Melbourne, Victoria, Austrálie
Leigh Whannell csfd

NeviditelnýInsidious: Poslední klíčUpgradeInsidious 3: PočátekCootiesPašerákInsidious 2InsidiousZlověstné tichoSaw 3Saw 2Saw: Hra o přežitíDoggie HeavenSawInsidious: Červené dveřeAquamanSkryté zloKeep WatchingTurbotarantule: Láva poraženýmCrushThe PardonLegenda o sovích strážcíchDying BreedRozsudek smrtiBáječný denMatrix ReloadedRecovery60 MinutesEli Roth: Historie hororu78/52Kam se hrabe Hollywood30 Even Scarier Movie MomentsHacking Away at 'Saw'In EntertainmentInsidious: Spectral SightingsThe Last SupperReferees, TheEscape from New YorkFront Row FlynnHollywood InsiderHollywood First Look FeaturesIMDb on the Scene - Interviews


Aktualizace osobnostního profilu Leigh Whannell: 30.10. 2023 21:11