Cristina Hoyos 77 let


Cristina Hoyos Panadero, narozena v Seville (Andalusie, Španělsko) 13. června 1946. Začala tancovat flamenco ve svých devíti letech v akademii Adelity Domingo a již v deseti letech pravidelně vystupovala v dětském programu nazvaném Galas Juveniles.

V této době začíná i její spolupráce s Carlosem Saurou. Natáčí filmy BODAS DE SANGRE (Krvavá svatba), EL AMOR BRUJO (Čarodějná láska), a to nejen jako interpretka hlavních rolí, ale též se podílí na sestavování tanečních choreografií.

V roce 1983 natáčí film CARMEN, ve kterém hraje roli sebe samé - Cristiny. Pár dní po premiéře filmového zpracování na festivalu v Cannes se v Paříži představuje choreografie Carmen v divadelní verzi, ve které však Cristina tentokrát vystupuje v roli slavné dělnice z továrny na cigarety - Carmen.


13.6.1946
Seville, Andalucía, Španělsko
Cristina Hoyos csfd

El secadero de iguanasEl secaderoSegunda oportunidadPablo G. del Amo, un montador de ilusionesDespacito y a compásTorero, fra sogno e realtàAfroditeJetzt geht's rundAntártidaTodos los hombres sois igualesCarmen on IceLos ángelesMontoyas y TarantosČarodějná láskaGeorges Bizet: CarmenCarmenKrvavá svatbaŠpanělky v PařížiÚltimo encuentroJuncalMarisol, llámame PepaManolo Sanlúcar, el legadoThe Hardcore CollectionX Is YBuenafuenteIII premios Max de las artes escénicasContinuarà...Cine de barrioLo + plus


Aktualizace osobnostního profilu Cristina Hoyos: 16.4. 2024 06:48