Julie Jézéquel 60 let


Francouzská filmová, divadelní a televizní herečka, scénáristka a spisovatelka Julie Jézéquel se narodila 24. března 1964 v Boulogne-Billancourtu nedaleko Paříže. Jako herečka se poprvé objevila ve filmu v pouhých 12 letech. O tři roky později si zahrála výraznější roli drzého a otravného děvčátka po boku Jean-Paul Belmonda a Marie Laforet v krimikomedii Georgese Lautnera POLICAJT NEBO ROŠŤÁK/FLIC OU VOYOU (1979). V roce 1982 se objevila v dramatu Pierra Graniera-Deferreho HVĚZDA SEVERU/L´ETOILE DU NORD (1982), za nějž byla o rok později nominovaná na Césara pro nejlepší herečku filmu. V roce 1985 si zahrála v americkém válečném filmu KRYCÍ JMÉNO: SMARAGD a o dva roky později v psychologickém snímku TANDEM, který režíroval Patrice Leconte.

Julie Jézéquel se též živí jako scénáristka. Scénáře napsala např. k TV seriálům: TŘI ŽENY ZA LETNÍHO VEČERA/ TROIS FEMMES...UN SOIR D´ÉTÉ (2005) nebo LA SMALA S´EN MELE (2012). Julie je také autorkou několika knih - v roce 2009 vydala svůj první román Retour á la ligne (vydalo La Table Ronde), nebo Litterature Jeunesse: Ma mere est un totem (vydal SYROS kolekce: SOURIS ROSE 1991).


26.3.1964
Boulogne-Billancourt, Paříž, Île de France, Francie
Julie Jézéquel csfd

Mariés... ou presqueSois le meilleurImpostureLes filles du calendrier sur scèneSimon le justeLes filles du calendrierDeux frèresPaddyVie d'un autre, LaDeux mamans pour NoëlUne semaine au salonRançon du chien, LaEn compagnie d'Antonin ArtaudEnveloppe, L'StínCavaleStále samiUn homme et deux femmesTumultesAdieu Don JuanCher franginCoupe-francheNe vous fâchez pas, ImogèneCoeurs croisésOeil au beur(re) noir, L'TandemSuivez mon regardKrycí jméno: SmaragdMeilleur de la vie, LeUmírá se jen dvakrátCôté coeur, côté jardinLe BâtardArbre, L'Hvězda severuCoeur à l'envers, LePolicajt nebo rošťákKomisařka FlorenceTři ženy za letního večeraJoséphine, ange gardienMaigretLa Guerre des privésLa guerre des privésPolice SecretsCinéma 16Amis de Ninon, LesLes amis de NinonSueurs froides: Toi, si je voulaisPauline-épaulettesRemember UsL'Épreuve d'AmourBébés VolésDélit de fuiteLa nuit du réveillonSur le chemin de CompostelleL'histoire du samedi


Aktualizace osobnostního profilu Julie Jézéquel: 1.11. 2023 02:01