Yahya Abdul-Mateen II 37 let


Yahya Abdul-Mateen II se narodil muslimskému otci Yahya Abdul Mateen I a křesťanské matce Marii. Je nejmladší ze šesti bratrů a sester. Yahyovi bylo pouhých 6 let, když ho jeho otec jako stavební dělník inspiroval k tomu, aby byl architektem. Proto šel na univerzitu v Kalifornii v Berkeley, aby získal titul v architektuře. Tam mu jeden přítel navrhl, aby si vzal kurz herectví. Začal se o něj ucházet, nastoupil a herectví se mu hodně zalíbilo.

Rok po promoci měl Yahya svůj první velký zlom, když byl obsazen do série Netflixu z roku 2016 The Get Down. Sedm hodin denně trénoval svůj tanec na diskotéku pro svou roli Clarence Caldwella. Objevil se také ve filmech Sidney Hall, Největší showman, Pobřežní hlídka, My, Tři na cestě nebo v televizním seriálu Příběh služebnice.

Jeho největší role byla v DC filmu Aquaman, kde hrál darebáka Black Manta. Před natáčením filmu se naučil plavat pomocí výukových programů na YouTube a pomocí kickboardu v hotelových bazénech. Nakonec však ve filmu plavat nemusel.

V roce 2019 si také zahrál v pořadu HBO Watchmen, který mu vynesl jeho první cenu Emmy.


15.7.1986
New Orleans, Louisiana, USA
Yahya Abdul-Mateen II csfd

Aquaman a ztracené královstvíAmbulanceCandymanThe Matrix ResurrectionsChicagský tribunálŽivot za mřížemiMySweetness in the BellyAquamanFirst MatchTři na cestěNejvětší showmanPobřežní hlídkaSidney HallWatchmenČerné zrcadloPříběh služebniceThe Get DownBecoming 'Aquaman'Going Deep Into the World of 'Aquaman'DC FanDome 2021GMA3: What You Need to KnowHollywood InsiderThe IMDb ShowClose Up with the Hollywood Reporter


Aktualizace osobnostního profilu Yahya Abdul-Mateen II: 5.11. 2023 05:14