Roger Moore (1927 - 2017)


Roger George Moore se narodil 14. října 1927 ve Stockwellu, v jižním Lonýně. Jeho matka byla dcerou britského důstojníka a otec pracoval jako policista. Mladého Rogera Moorea od mládí zajímalo umění a proto nastoupil jako kreslíř u firmy v Soho, vyrábějící dokumentární a výchovné animované filmy. Předtím, než musel nastoupit do Britské armády, se objevil v několika hrách v londýnském West Endu.

S filmovým herectvím začal již v roce 1945, ale nebyl příliš známý a opravdový průlom v jeho kariéře nastal až v roce 1973, kdy získal roli agenta 007 Jamese Bonda ve filmu ŽÍT A NECHAT ZEMŘÍT. Roger byl v pořadí již třetím Bondem a do žánru přinesl hlavně obrovskou míru nadsázky. Bonda hrál ještě v dalších šesti filmech a všechny se vyznačují až do extrému vygradovanými absurdnímy situacemi občas vedenými vyloženě do komediálních rovin. Scény jako nabodnutí vozíčkáře na vrtulník a následné shození do továrního komína, či přistání se stíhačkou u benzínky kvůli natankování jsou jen zlomkem toho co může být v bonovkách s Moorem viděno.

V jeho poslední bondovce VYHLÍDKA NA SMRT mu už táhlo na šedesát a film je zajímavý i hereckým debutem Dolpha Lundgrena. Po bondovkách se nedokázal dále prosadit a jeho kariéra začala uvadat. Objevil se v otřesném režijním počinu Jean-Clauda Van Dammea SOUBOJ CTI, či v gay komedii PLNOU PAROU VZAD. Dostal i čestnou roličku ve velice úspěšném seriálu ALIAS.

Věnuje se charitativní činnosti a práci pro UNICEF. Britská královna mu udělila šlechtický titul, a proto může používat titul sir.


14.10.1927
Stockwell, Londýn, England, Velká Británie
23.5.2017
Crans-Montana, Valais, Švýcarsko
Roger Moore csfd

The SaintThe CarerVánoce na zámkuGnomes and Trolls: The Forest TrialJako kočky a psi: Pomsta prohnané KittyAgent CrushNa svoji vesniPlnou parou vzad!NepřítelVictoria's SecretsD.R.E.A.M. TeamSpice WorldSvatýSouboj ctiNesmrtelnýHotel WellesleyBýčí okoOheň, led a dynamitMagic Snowman, TheThe Trouble with Michael CaineVyhlídka na vražduObnažená tvářChobotničkaKletba Růžového panteraJen pro tvé očiTajný závodMilenci na neděliMořští vlciAthénin pokladFfolkesMoonrakerDivoké husyŠpion, který mě milovalSherlock Holmes v New YorkuSicilský křížSporting ChanceVolání na ďáblaŠťastná rukaLondýnské spiknutíMission: Monte CarloMuž se zlatou zbraníZlatoŽít a nechat zemřítMuž, který pronásledoval sám sebeKřížovkaVendetta for the SaintBranco di vigliacchi, UnGold of the Seven SaintsIl ratto delle sabineThe Sins of Rachel CadeThe MiracleDianeThis Happy BreedInterrupted MelodyThe King's ThiefKdyž jsem naposledy viděl PařížPáni mají radši blondýnkyOne Wild OatA House in the Square


Aktualizace osobnostního profilu Roger Moore: 30.10. 2023 17:59