Danny Fields 0 let


Americký hudební manažer, publicista, novinář Daniel Feinberg je znám jako manažer hudebního průmyslu působící v 60., 70. a 80. letech, vystupujíc pod jménem Danny Fields. Byl jednou z nejvlivnějších osobností v historii punk rocku.

V 60. letech navštěvoval hudební klub Max Kansas City a legendární Factory umělce Andyho Warhola, kde randil s herečkou Edie Sedgwick. V bulváru svými články pomohl rozjet kariéru i skupině Velvet Underground. Poté vlastnil radiový pořad a následně byl najat Elektra Records jako publicista a propagoval kapelu The Doors, která získala obrovský úspěch. Následně k Elektře upsal protopunkové kapely MC5 a The Stooges.

Tyto kapely inspirovaly mnoho začínajících punkových kapel v USA i Velké Británii během poloviny 70. let. V roce 1975 objevil punkrockovou kapelu Ramones v CBGB a pomohl jim získat smlouvu u Sire Records. Fields jako spolumajitel skupiny přivedl kapelu do Anglie, kde měla obrovský dopad na rodící se punkové hnutí, včetně kapel jako Sex Pistols, The Clash nebo The Damned.

Fields byl jedním z prvních lidí v hudebním průmyslu, kteří byli otevřeně gayové. Fields žije v New Yorku.


3.11.2023
Richmond Hill, Queens, New York, USA
Danny Fields csfd

The Velvet UndergroundThe SongpoetPunkGimme DangerDanny SaysAndy Warhol - Silver FactoryA Walk Into the Sea: Danny Williams and the Warhol FactoryNY77: Mrazivý rok v pekleRamones: It's Alive 1974-1996, TheThe Real EdieToo Tough to Die: A Tribute to Johnny RamoneEnd of the CenturyJeff Buckley: Everybody Here Wants You25 Years of PunkWe're Outta Here!Dancing in the StreetNico Icon


Aktualizace osobnostního profilu Danny Fields: 3.11. 2023 09:33