Joseph Koo (1933 - 2023)


Čínský skladatel, textař, aranžér, dirigent, herec a producent Ka-Fai Koo, vl.jm. Joseph Koo Ka-Fai, se narodil 1.ledna 1933 v Guangzhou, v Číně a je jedním z nejuznávanějších hudebních skladatelů v Hong Kongu. Vystudoval v americkém Bostonu Berklee College of Music, kterou mu sponzoroval samotný sir Run Run Shaw. Po promoci se vrátil do Hong Kongu a natáčel hudbu pro filmová studia Shaw Brothers i Golden Harvest. 

Koo přijal členství Řádu britského impéria (MBE) v roce 1982. V roce 1998 získal bronzovou hvězdu Bauhinia od vlády Hong Kongu. Získal také mnoho dalších ocenění, včetně ceny od skladatelů a autorů hudebních společností v Hong Kongu, nejvyšší čestnou cenu (od čínské komise RTHK Program), také Best Music Award a Best Lyric Award na Asijském Filmovém Festivalu, dále Hong Kong Film Awards a na Tchaj-wanu na Filmovém festivalu dostal Zlatého koně a mnoho dalších cen.

Joseph Koo Ka-fai, má dva sourozence, starší sestru, která je slavná čínská zpěvačka a malířka Koo Mei a mladšího bratra, Koo Kar-Tseung. V posledních letech tráví mnoho času ve Vancouveru, v Kanadě, kde emigroval. V roce 2015 oznámil svůj důchod jako dirigent a významně omezil své hudební díla.


25.2.1933
Guangzhou, Guangdong, Čína
3.1.2023
Vancouver, British Columbia, Kanada
Joseph Koo csfd

Guai xia yi zhi meiPěst legendyEvil Cult - Tajemství Kung-FuKrál zlodějůGu jin da zhan qin yon qingJing cha ye yi minGuo bu xin langLepší zítřek 2Happy Ghost IIILepší zítřekMu mian jia shaShi hun lao douThe ComedyThe DrummerThe Dead and the DeadlyDon't Kill Me, Brother!Meč OsuduDie bianHeaven Sword and Dragon Sabre Part IIJia li feiZhuiBian se de tai yangDi er dao cai hongJin sheng jin shiA Mao zheng chuanBei Shao linDi nu huaJin lianLi xiao long yu woNi xi de jiPěsti smrtiQiu XiaWen na yu jiao shuXiao lou can mengYing tai qi xueDa qian shi jieNu zi tai quan qun ying huiShi san bu daTian cai yu bai chiXin moXin ti xiao yin yuanYan ku shen tanZei gong ji xiao tou caiBi hu tiao qiangHuang Fei-hong xiao lin quanMasakr v San FranciscuTiao yu fanXiao ying xiong da nao Tang Ren jieHei luLeng mian huLong hu jin huMa lu xiao ying xiongMing ri tian yaNone But the BraveXue sa hou jieYing chun ge zhi FengboCesta drakaHei ming danHuang se sha shouHuo lian


Aktualizace osobnostního profilu Joseph Koo: 2.11. 2023 14:52