Elon Musk 52 let


Elon Musk, úspěšný podnikatel a vizionář, se narodil 28. června 1971 v Pretorii v Jihoafrické republice. Matka měla kanadský původ, otec byl Jihoafričan. Své dětství strávil v Jižní Africe, kde také už ve svých deseti letech projevil zájem o počítače. V té době se rozvedli jeho rodiče. Brzy se naučil programovat a pracoval na vývoji softwarů – prvním byl Blaster.

Další jeho společností je SpaceX, která vznikla pro zájem o kosmické lety pro veřejnost. Společnost spolupracuje s NASA. Od té doby se Elon zajímá o průzkum vesmíru a objevování alternativních šetrných zdrojů energie. To vyústilo v založení Tesla Motors. Inspirací pro název byl Nikola Tesla, geniální vynálezce. Společnost se zaměřuje na výrobu cenově dostupných a sportovních elektrických automobilů. Lze jmenovat například Model S, který získal ocenění pro Auto roku 2013 časopisu Motor Trend.

Na plátně kin a na televizních obrazovkách se už objevil - vždy ztvárnil sám sebe. Po boku Roberta Downeye Jr. se objevil v IRON MAN 2, dále v MACHETTE ZABÍJÍ či v TRANSCENDENCE. Zahrál si také v seriálech TEORIE VELKÉHO TŘESKU, SOUTH PARK a SIMPSONOVI. V roce 2016 se mihl v romantické komedii PROČ PRÁVĚ ON?. Dále se představil v několika dokumentech - jmenovitě REVENGE OF THE ELECTRIC CAR, 4. REVOLUCE, ZASTAVTE VYMÍRÁNÍ a JE S NÁMI KONEC? z roku 2016. Několikrát byl hostem v televizních pořadech, například NOČNÍ SHOW JIMMYHO FALLONA, THE DAILY SHOW nebo SHOW STEPHENA COLBERTA.

Je znám pro své názory v oblasti umělé inteligence - upozorňuje na nebezpečí, které představuje pro lidstvo. Kromě toho se zajímá i o mimozemský život.


28.6.1971
Pretoria, Jihoafrická republika
Elon Musk csfd

Proč právě on?TranscendenceMachete zabíjíIron Man 2Rick a MortyMalý SheldonMarsMěstečko South ParkSimpsonoviTeorie velkého třeskuJRE ToonsPostpráceThe Billionaires Who Made Our WorldThe Ruling ClassElon Musk: Padouch nebo hrdina?Last Exit: SpaceNávrat do vesmíruThe Elon Musk ShowThe True Story of Elon MuskDobývání vesmíru: Závod miliardářůMiliardář Elon Musk - vždy s předstihemNevysvětlitelná tajemství s Williamem ShatneremOdpočítávání: Vesmírná mise Inspiration4The High Frontier: The Untold Story of Gerard K. O'NeillTurbo, Tempo, Tesla - Elon Musk in BrandenburgDen na MarsuNASA a SpaceX: Cesta do budoucnostiTechnické katastrofyAmerika po roce 2000Elon Musk: The Real Life Iron ManVěříte svému počítači?A hle: Snění o propojeném světěJe s námi konec?Zastavte vymíráníKniha tajemství AmerikyPump!Revenge of the Electric Car4. revoluceHollywood InsiderThe Late Show with Stephen ColbertOcenění Breakthrough Prize 2014Complex NewsWoLe (Week of Legends)Kevin Pollak's Chat ShowNoční Show Jimmyho Fallona


Aktualizace osobnostního profilu Elon Musk: 4.11. 2023 14:01