Emily Watson 57 let


Emily Watson vyrůstala v rodině profesorky angličtiny a architekta. Zprvu se zdálo, že půjde v matčiných šlépějích - studovala anglickou literaturu na Bristolské univerzitě. Po jejím ukončení se přihlásila do hereckého kurzu v Londýnském Dramatickém Studiu. Nebyla však ke studiu přijata napoprvé. Až po třech letech, kdy pracovala např. jako servírka či administrativní pracovnice, složila úspěšně talentové zkoušky. V roce 1992 získala angažmá v prestižním divadelním souboru Royal Shakespeare Company, kde se seznámila se svým budoucím manželem - hercem Jackem Watersem. Několik let se pohybovala výhradně v divadelní sféře.

Z dalších snímků jmenujme například GOSFORD PARK (2001), EQUILIBRIUM (2002), ČERVENÝ DRAK (2002) či TV film ŽIVOT A SMRT PETERA SELLERSE (2004), který pro Emily Watson znamenal další nominaci na Zlatý Globus. V roce 2005 propůjčila svůj hlas postavě Viktorie v úspěšném animovaném hororu režiséra Tima Burtona MRTVÁ NEVĚSTA. Emily v současné době žije se svým manželem v Londýně.


14.1.1967
Islington, Londýn, England, Velká Británie
Emily Watson csfd

33 Liberty LaneBoží tvorovéPříšerákovi 2Král LearŠťastný princKingsman: Zlatý kruhNa Chesilské plážiPříšerákoviA Song for JennyEverestGarderobiérKrálovská nocLittle BoyMolly MoonováTajný život Marilyn MonroeTeorie všehoTestament mládíBelleSome Girl(s)Zlodějka knihAnna KareninaVrahova důvěrniceVálečný kůňCemetery JunctionPrázdná kolébkaDuše Paula GiamattihoStrom v srdciSvětlušky v zahraděSynecdoche, New YorkWithin the WhirlwindJá a moje příšeraKřižák v džínáchMiss PotterMrtvá nevěsta Tima BurtonaParalelní lžiPropositionSoumrak nad Jižní AfrikouHrdinové z říše GajaŽivot a smrt Petera SellerseEquilibriumOpilí láskouČervený drakGosford ParkLužinova obranaTrixieAndělin popelKolébka ve větruHilary a JackieBoxerMetrolandMlýn na červené řeceProlomit vlnyA Summer Day's DreamDune: The SisterhoodTak blízkoTřetí den


Aktualizace osobnostního profilu Emily Watson: 30.10. 2023 13:54