George W. Bush 77 let


George Walker Bush je 43. prezident Spojených států amerických. Je členem Republikánské strany stejně jako další příslušníci jeho vlivné rodiny. Vystudoval univerzitu Yale, kde působil mimo jiné také jako roztleskávač. Byl studentem kategorie "C" ( skóre 77%). V roce 1968 získal titul "Bakalář filosofických věd". Poté nastoupil vojenskou službu jako pilot letadel F-102. Bylo mu umožněno, ukončit službu 6 měsíců před termínem, aby mohl nastoupit na Harvardskou obchodní školu (1973). Studium zde zakončil diplomem MBA (získal jej jako první prezident USA v dějinách.

Jeho rozhodný postup po 11. září 2001 se setkal s kladnou kritikou. Jeho popularita dosáhla 80%. Postupem času však Bush v očích veřejnosti popularitu ztrácel, a to zejména díky stále se prodlužující přítomnosti amerických vojáků v Afghánistánu, díky pomalé likvidaci následků hurikánu Katrina a díky odposlouchávání telefonních hovorů občanů. Nyní je podle průzkumů nejneoblíbenějším americkým prezidentem všech dob. V této souvislosti překonal i Richarda Nixona, nechvalně proslulého aférou Watergate. Jeho politiku nyní neschvaluje 70% občanů.

Na postu prezidenta George W. Bushe vystřídá 20. ledna 2009 zvolený prezident Barack Obama.


6.7.1946
New Haven, Connecticut, USA
George W. Bush csfd

CurveballVeřejné lžiSkandál v OSNČaroděj ze země lžíŠok a úžasTýpci a zbraněSázka na nejistotuOldboyWikiLeaksPřerušený kruhZelená zónaZvláštní vztahyNové sčítání hlasůModrý státOdsouzeni k bojiSmrtonosná past 4.0Death of a PresidentKrajina mého srdce11'09''01Talking to AmericansVote for Me: Politics in AmericaEuforieAkta XThe Looming TowerMadoffNarcosNámořní vyšetřovací službaVyprávějProzíravostTremePolda z MarsuSaddám: Vzestup a pádChlapi soběStar Trek: EnterpriseMI5Situace: Ohrožení


Aktualizace osobnostního profilu George W. Bush: 28.3. 2024 08:06