Andrzej Grabowski 72 let


Filmový, televizní a divadelní herec, komik, to je Andrej Grabowski. Narodil se roku 1952 v Alwernii, jež leží v jížní části Polska. Roku 1974 úspěšně absolvoval divadelní školu Państwową Wyższą Szkołę Teatralną w Krakowie. Nedlouho poté započal svou kariéru v Krakovském divadle Teatr im. Juliusza Słowackiego ve kterém působil dlouhou řádku let. První úspěch dosáhl roku 1976 rolí v divadelní hře Przepraszam, czy tu biją, za kterou byl oceněn Cenou mladých Stowarzyszenia Polskich Artystów Teatru i Filmu (SPATiF-u). Za své divadelní role v dalších letech získal spoustu cen. Hodněkrát také vystupoval s bratrem Mikołajem Grabowskim jež je také herec.

Byl ženatý s herečkou Annou Tomaszewkou, se kterou má dvě dcery, Katarzynu a Zuzannu. Druhá jmenovaná se rovněž vydala na hereckou dráhu. Po rozvodu si v roce 2009 vzal filmovou maskérku Anitu Kruzsewskou.


15.3.1952
Chrzanów, Polsko
Andrzej Grabowski csfd

Masz ci los!Jak jsem se zamilovala do gangsteraPohádky jsou pro děckaZimní senŚlub doskonałyDnes v noci v lese nikdo nespí 2Druga połowaLokatorkaNavždy Brigitte BardotPitbullPísně o lásceRepublika dzieciBad BoyMaydayWyzwanieChory z urojeniaCzapa, czyli śmierć na ratyPolitykaRokenrolový EddieChłopcyKobieta sukcesuMory VratislaviMůj falešný snoubenecAch śpij kochanieMarszałekNoc plná zázraků 3Přes kosti mrtvýchNa hraniciPitbull. Niebezpieczne kobietyPitbull: Nové pořádkyWesele w kurnej chacieDamy i huzaryDémonJak uratować mamęSłużby specjalneU strážnýho andělaSupTajemnica WesterplatteWalesa: člověk nadějeDopraváciOd úplňku do úplňkuPiotrek trzynastego 2: Skórza TwarzPáté roční obdobíRzecz o banalności miłościKop głębiejPokaż kotku, co masz w środkuKontrymLétající prasataMilion dolarówŚluby panieńskieKoperníkova hvězdaPikseleHerrn Kukas EmpfehlungenJak żyć?LimousineUsínáníŚwiadek koronnyDublerzyStrajk - Die Heldin von DanzigWszyscy jesteśmy Chrystusami


Aktualizace osobnostního profilu Andrzej Grabowski: 31.10. 2023 01:42