Danny Huston 61 let


Danny Huston se narodil 14. Května 1962 v Římě legendárnímu režiséru Johnu Hustonovi a herečce americko – íránského původu Zoe Sallis. Danny se díky vlivu svého otce na začátku své hvězdné kariéry postavil nejdříve za kameru, ovšem s přibývajícím časem jej to táhlo spíše před ní, což se nakonec ukázalo jako správné rozhodnutí. Svou první výraznější roli si odkroutil ve filmu z roku 1995 LEAVING LAS VEGAS. Do širšího povědomí diváků se dostal díky roli Michaela ve skvělém dramatu 21 gramů! O rok později exceloval v dalším dramatu - LETEC, které bylo natočeno Martinem Scorsesem podle skutečných událostí a hlavní roli v něm ztvárnil Leonardo DiCaprio. Za tento snímek byl Danny Huston nominován na SAG Award. V roce 2006 obdržel Golden Satellite Award za roli ve snímku NEPOHODLNÝ. V témže roce se pustil do natáčení westernu THE PROPOSITION, jenž měl premiéru na uznávaném festivalu Sundance.

V roce 2010 se objeví ve dvou velkých remacích, a to v hvězdně obsazeném SOUBOJI TITÁNŮ a v ROBINU HOODOVI, kde si zahraje po boku dalších hvězd, Russella Crowe, Marka Stronga a Cate Blanchett. Danny je nevlastním bratrem hereček Anjelici Huston, Allegry Huston a scénáristy Tonyho Hustona. Je vdovec a se svou dcerou Stellou žije v Los Angeles.


14.5.1962
Řím, Lazio, Itálie
Danny Huston csfd

Horizon: An American SagaThe CrowConsecrationLife Upside DownTe l'avevo dettoThe Dead Don't HurtAcross the River and Into the TreesMarloweWe Are Gathered Here TodayRed Bird LaneTraveling LightIOPád andělaNoční hraPoslední semestrStan a OllieNewnessThe Last PhotographWonder WomanVidím jenom tebeFrankensteinPressureTigersVelké očiFuturologický kongresLiga spravedlivých: Záchrana světaOsvoboditelBoxing DayHitchcockHněv TitánůTwo JacksUnesená1320PlayOffPříšerka v PařížiCesta samurajeDoktor SmrtKonspirátorNa hraně temnotyRobin HoodSouboj TitánůVyrobeno v DagenhamuBoogie WoogieX-Men Origins: WolverineJak se zbavit přátel a zůstat úplně sámThe Kreutzer Sonata2330 dní dlouhá nocI Really Hate My JobKrálovstvíMarie AntoinettaOpravdová hlava rodinyOrganizace Alfa: Hádův faktorPotomci lidíZatmíváníNepohodlnýPropositionLetecSilver CityZrození


Aktualizace osobnostního profilu Danny Huston: 5.11. 2023 03:39