Michael B. Jordan 37 let


Americký herec Michael Bakari Jordan se narodil 9. února 1987 v Santa Aně. Je prostřední ze tří dětí, nemá žádnou souvislost se slavným basketbalistou Jordanem. Prostřední jméno Bakari znamená ve svahilštině ušlechtilý slib. Matka Donna pracuje ve školství a otec Michael A. Jordan je kuchařem. Rodina žila dva roky v Kalifornii, pak přesídlila do Newarku, kde Michael navštěvoval Newark Arts High School. Na škole hrál basketbal a nijak netoužil stát se hercem. Sport jej dovedl k modelingu, předváděl pro společnosti se sportovními potřebami a hračkami pro děti.

Rok 2013 znamená výrazný zlom v jeho profesní kariéře.  Několikrát se objevil v žebříčku nej mužů na předních místech v různých prestižních magazínech. Doslova zazářil procítěnou rolí černošské oběti Oscara Granta v kontroverzním snímku FRUITVALE podle skutečné události. Jeho mimořádný výkon byl s nadšením přijat diváky i kritikou na festivalu  Sundance a postupně byl oceněn několika dalšími výhrami jako např. Gotham nebo Satellite Awards. Hollywoodský kritik a reportér Todd McCarthy jej dokonce přirovnal k mladému Denzelu Washingtonovi. Významné plátky People a Variety jej ihned označily za herce, jehož je nutno vidět. Režisér Ryan Coogler dal Michaelovi další příležitost ve sportovním snímku CREED (2015) po boku Sylvestra Stalloneho, kde si zahraje syna boxera Apolla Creeda ze slavné boxerské ságy. Ve stejném roce má zobrazit superhrdinu Johnnyho Storma v akční marvelovce THE FANTASTIC FOUR.

Talentovaný sportovec tělem i duší se angažuje taktéž na poli dabingu animovaných filmů, videoklipů nebo videoher. Obdivuje herečku Meryl Streep a herce Bena Afflecka. Mezi jeho přátele patří kolegové Zac Efron a Miles Teller. Pozitivní přístup k herecké práci dokládá osobní výrok: „Chci dělat všechno, jsem producent v srdci. Jsem naplno členem filmové společnosti, chci přispět svým vkladem pro budoucí generace." Herec aktuálně bydlí v Los Angeles a aktivně podporuje charitativní nadace Help USA a Lupus LA.


9.2.1987
Santa Ana, California, USA
Michael B. Jordan csfd

Creed IIIWrong AnswerBlack Panther: Wakanda nechť žijeDeník mému synoviSpace Jam: Nový začátekTom Clancy: Bez výčitekObhájce nevinných451 stupňů FahrenheitaBlack PantherKin: Smrtící zbraňRocky: Nová výzvaCity of SinCreedFantastická čtyřka(Ne)zadaníFruitvaleLiga spravedlivých: Záchrana světaHotel NoirKronikaStíhači Red TailsPastor BrownZatměníBlackoutHardballČerná a bíláFantastická výchovaCo kdyby...?Gen: LockLokiLove, Death & RobotsDr. HouseAnatomie lžiSvětla páteční nociFamílieZákon a pořádek: Zločinné úmysly


Aktualizace osobnostního profilu Michael B. Jordan: 3.12. 2023 19:57