Robert F. Kennedy (1925 - 1968)


Mnoho lidí vidí svět takový, jaký je, a ptá se: "Proč?". Já sním o věcech, které nikdy nebyly a ptám se: "Proč ne?". (Původně řečeno irským spisovatelem Georgem Bernardem Shawem, RFK sám ale tento citát rád používal.)

Poté, co dokončil Milton Academy, Harvard a University of Virginia School of Law, se stejně jako všichni jeho bratři rozhodl vstoupit do politiky. V této době se také oženil s Ethel Skakelovou a až do své smrti ve 42 letech spolu měli 11 dětí (například jeho syn Robert Kennedy jr. má dnes organizaci zabývající se ochranou životního prostředí). V roce 1952 vedl kampaň svého bratra Johna za jeho zvolení do senátu. Když John uspěl, zaměřil se Bobby na několik let na svůj vlastní kariérní postup a pracoval jako právní zástupce jednoho ze senátních výborů. Jeho kariéra měla být ale i nadále spjata s tou Johnovou.

Když se tedy jeho starší bratr rozhodl kandidovat na prezidenta, Robert se znovu ujal funkce vedoucí postavy jeho kampaně, do které byl postupně zaangažován i jejich nejmladší bratr Teddy. Poté, co JFK volby vyhrál, věděl, že se musí bratrům nějak odvděčit; Teddymu tedy dopomohl k místě v senátu (kde je senátorem dodnes), z Bobbyho udělal ministra spravedlnosti. Oba dva však dlouhé roky odmítali, že by to by jím byl Bobby jen proto, že je prezidentův bratr.

Během Johnova prezidentského období se stal RFK jeho nejvěrnějším a nejbližším přítelem. Radili se spolu téměř o každém významném kroku a John dával na Bobbyho slova často víc než na slova svých poradců. Jejich přátelství bylo hodně známé i na veřejnosti, například Frank Sinatra ve svém duetu se Sammym Davisem jr. zpívá: "Máme k sobě blíž než Bobby k Johnovi."


20.11.1925
Brookline, Massachusetts, USA
6.6.1968
Los Angeles, California, USA
Robert F. Kennedy csfd

Chicagský tribunálAtentát v AmbassadoruUkradni ten filmThe DoorsAkta XBáječná létaNulová šanceFrontlineJFK: Ten den v AmericeKennedyKennedy, Sinatra a mafieRobert Kennedy: Ve stínu úspěchuTajemství Marilyn Monroe: Ztracené nahrávkyJsem Jackie KennedyováProslulé atentátyUmění disentuManson: Music From an Unsound MindAmerický sen Bobbyho KennedyhoApollo 8: Mise, která změnila světBilly Graham: An Extraordinary JourneyBobby Kennedy kandiduje na prezidentaCo se stalo Rosemary Kennedyové?Dynastie KennedyůElvis Presley: Věčné hledáníJFK:BerlinWon't You Be My Neighbor?Prokleté rodokmenySvoboda a rockUnacknowledgedNejsem žádný tvůj negrO.J.: Made in AmericaConspiracy Theorists LieListen to Me MarlonWarren Beatty - hollywoodská posedlostAmerická 60. létaJackie bez JackaThe MarchVražda JFK: Podrobný průvodce10 věcí, které nevíteBrothers on the LineEthelOliver Stone: Neznámé dějiny Spojených státůLost Kennedy Home Movies, The


Aktualizace osobnostního profilu Robert F. Kennedy: 7.3. 2024 02:59