Pavel Callta 35 let


Pavel Callta je český zpěvák, skladatel a textař. Narodil se a vyrůstal v České Lípě. Zde vystudoval střední školu se zaměřením na ekonomii a cizí jazyky. V roce 2009, kdy mu bylo 20 let, opustil Českou Lípu a odešel studovat na pražskou Kozervatoř Jaroslava Ježka. Vedle toho ale začal studovat další vysokou školu a z kozervatoře proto hned v prvním ročníku odešel. Během studií nastaly u něj doma problémy a rozhodl se proto přerušit studia a odletět do Eypta.

Hudbě se věnuje již od útlého dětství. Již ve 4 letech se začal učit hrát na klavír a v 10 letech ke kytaře přidal piano. O pět let později začal zpívat se swingovým orchestrem v České Lípě. Později vystupoval v pražských klubech s kapelami Unity a Sweaper. V roce 2012 vydal první píseň s videoklipem a od té doby jeho popularita stoupala. V červnu 2015 vydal první debutové album „Momenty“. V témže roce získal nominaci na Českého slavíka v kategorii Objev roku. O 2 roky později vyhrál Hudební cenu Evropy 2 v kategorii zpěvák roku.

V říjnu 2019 vydal knihu s názvem „Moje momenty“, která je souborem zápisů z jeho deníku, který začal psát ve 14 letech.


12.2.1989
Česká Lípa, Československo
Pavel Callta csfd

MuzzikantiUlice13. komnataPavel Callta feat. Lucie Bílá: Život je jen tvůjPavel Callta ft. Eva Burešová - Jako by byl náš posledníPavel Callta feat. Marta Jandová - Nechat vítr vátProjekt Gump - Protože to nevzdámPavel Callta - DotekyPavel Callta - EndorfinPavel Callta - Vzácnej DenPavel Callta - Čáry ŽivotaPavel Callta feat. Leoš Mareš - Píšem si svůj senGENERACE O - Společný světPavel Callta - Jeden TeamPavel Callta - Pouto PřátelstvíPavel Callta - Tak PromiňPavel Callta - PropojeniPavel Callta: TerapeutPavel Callta: MamiPavel Callta: ZrzkaPavel Callta: NaštěstíPavel Callta: Usměj sePavel Callta: Sny skutečné jsouPavel Callta: Ve hvězdáchTříkrálový koncert30+ OtázekNejen o práciPomozte dětem 2018Mattoni Koktejl Festival 2017Pomozte dětemNETuseTo byl váš rokČeský slavík Mattoni 2016Na baruPoslední zhasneSuperStar 2015Máme rádi ČeskoŽivě z PALLADIA7 pádů Honzy DědkaČesko Slovensko má talent 2Show Jana KrauseČesko - Slovenská SuperStarVšechnopárty


Aktualizace osobnostního profilu Pavel Callta: 24.12. 2023 20:37