Mark Osborne 53 let


Mark Osborne vděčí za bezmezně nápaditý přístup k filmování svému uměleckému vzdělání. Umění studoval na Pratt Institute v New Yorku a vysokoškolský diplom za animaci získal na Institute of the Arts v Kalifornii.

Pracoval jako asistent na Institute of the Arts a zárověň realizoval vlastní filmové projekty. Patří mezi ně krátký animovaný snímek More, který ač zamýšlen jako malý nezávislý projekt, se stal prvním animovaným filmem promítaným na velkém plátně. Film byl nominovaný na Oscara a promítal se na více než 150 festivalech, kde posbíral mnohá ocenění. Díky tomuto filmu si Marka Osborna všimlo studio DreamWorks a odtud už byl jen kousek k práci na Kung Fu Pandě.

Kromě toho pracoval pro televize TBS, E! Entertainment Television, Cartoon Network a Nickelodeon a režíroval televizní reklamy a hudegní klipy. Jeho režisérským debutem byl nízkorozpočtový, nezávislý film Dropping Out s Osbornovým bratrem Kentem v hlavní roli.

Mezi další režisérské počiny patří například animovaný televizní seriál Spongebob Squarepants. V současné době pracuje na krátkém filmu The Better Half, na který získal grant z prestižní Guggenheimovy nadace.


17.9.1970
Trenton, New Jersey, USA
Mark Osborne csfd

Malý princKung Fu PandaDropping OutShort 7: UtopiaAlapalooza: The Videos'Weird Al' Yankovic: Jurassic Park'Weird Al' Yankovic: The Ultimate Video Collection'Weird Al' Yankovic: The VideosMoreInvisible Essence: The Little Prince


Aktualizace osobnostního profilu Mark Osborne: 26.4. 2024 04:38