Denisa Barešová 28 let


Denisa Barešová vystudovala obor zpěv na Gymnáziu a hudební škole hlavního města Prahy. Od svých osmi let působila v Dismanově rozhlasovém dětském sboru a v patnácti nastoupila do klubu OLDstars, sdružujícího absolventy různých uměleckých škol. Zde se objevila v inscenacích „Nestyda“, „Kde kukačka hnízdo má“ nebo „Problém“.

V roce 2014 nastoupila na DAMU, kde se jejími hereckými pedagogy stali Ladislav Mrkvička, Petra Špalková, Marie Štípková a Daniel Špinar. S prvním jmenovaným ji pojil kromě pracovního také velice přátelský vztah.

Před filmovou kamerou stála poprvé v roce 2010 v komedii Tomáše Bařiny Román pro muže, natočené podle stejnojmenné literární předlohy od Michala Viewegha, a to jako mladší podoba Anety (Vanda Hybnerová). O pět let později následoval snímek Laputa. V životopisném dramatu Jan Palach (2018) si zahrála Helenku, partnerku hlavního hrdiny (Viktor Zavadil). Tento film byl natočen u příležitosti 50. výročí neveselých událostí v Československu roku 1968.

Vidět jsme ji mohli rovněž v několika televizních projektech – v epizodních rolích v kriminálních seriálech Specialisté, Profesor T., Vzteklina a Sever. V roce 2020 se navzdory koronavirové epidemii podařilo českým tvůrcům natočit seriál Kukačky, který se stal velmi sledovaným a oblíbeným. Zde Denisa ztělesnila výraznou a charismatickou postavu Marcely, nejstarší sestry jednoho z chlapců vyměněných v porodnici.


16.12.1995
Praha, Praha, Hlavní město Praha, Česko
Denisa Barešová csfd

Její těloPřišla v nociOběťPromlčenoKrajina ve stínuJan PalachLaputaRomán pro mužeKukačkyPůlnoční zpověďChlapGuruPodezřeníBoženaPrincip slastiSeverProfesor T.VzteklinaSpecialistéNevinné lžiBackstage: Nebezpečné známosti1989: Z deníku Ivany A.Stříbrný Rafael: ObžerstvíJ.A.R. - ZhublasAI: Když robot píše hruHadry, kosti, kůžeLady Macbeth z ÚjezduŽraniceZločin v Posázavském PacifikuBarcaroleFiremní večírekPostup práceTerapie sdílením


Aktualizace osobnostního profilu Denisa Barešová: 2.11. 2023 21:16