Marek Příkazký 37 let


Herec, hudebník, skladatel, folklorista, ilustrátor a fotograf, rodák ze Strážnice, kde vychodil i základní školu, po které se stejně jako o dva roky starší bratr Lukáš rozhodl pro hudebně-dramatický obor brněnské konzervatoře. Na rozdíl od něj však po absolutoriu nevedly jeho kroky na pražskou DAMU, nýbrž na brněnskou JAMU, konkrétně na činohru.

Nejvíce na sebe širokou veřejnost upozornil rolí mluvčího prezidenta republiky v nekorektním kabaretu „Ovčáček čtveráček“ (2016), který se dočkal i pokračování „Ovčáček miláček“ (2017). Zde Marek působil také jako spoluautor scénáře.

Je zakládajícím členem „srandarockové“ skupiny Franc Alpa, kde hraje na basu, zpívá a píše texty. Účinkuje také v divadelní kapele KMČ (Kdo Má Čas) a ve skupině Poslední favorit, kterou založil spolu s kolegy Vojtěchem Johaníkem a Tomášem Davidem.


2.4.1987
Hodonín, Československo
Marek Příkazký csfd

ZátopekVeteránHlava MedúzyLabyrintČetnické humoreskyRozsudekOvčáček miláčekOvčáček čtveráčekBoží mukaKapitán ŘípTarotSpiknutí: ConspiracyTah na brankuAmore MiaNevěř jíDoprdelesvěta!SetkáníShow Jana Krause


Aktualizace osobnostního profilu Marek Příkazký: 5.11. 2023 01:07