Jack White 48 let


„Byl jsem přijatý do semináře ve Wisconsinu, a měl jsem se stát knězem, ale na poslední chvíli jsem si pomyslel, 'Půjdu do státní školy.' V pokoji jsem měl zrovna nový zesilovač, a pochybuju, že by mi ho dovolili vzít sebou.”

„Červená, bílá, černá. Zpěv, kytara, bubny. Příběh, rytmus, melodie.“

První album se jménem kapely v názvu vyšlo roku 1999 a nahrávalo se v domě Jackových rodičů. Rok nato následuje druhé album De Stijl (pojmenované podle holandského uměleckého hnutí zastávajícího neoplasticismus). Téhož roku se Jack s Meg rozvádí a vzniká fáma o jejich sourozenectví, odvozená od toho, že Jack na vystoupeních mluví o Meg vždy jako o jeho „velké sestře“. Tahle mystifikace žije dodnes a spousta lidí si pořád myslí, že jde o „sourozence Whiteovi“.

V roce 2001 kapele vychází album White Blood Cells, se kterým konečně prorazí v Americe a získají si na svou stranu jak posluchače, tak odbornou veřejnost. Spolu s tehdy začínajícími The Strokes a The Hives odstartují celosvětový trend vzestupu kytarové hudby. O dva roky později pak přichází na svět jejich zásadní počin. S albem Elephant se z nich stávají definitivně celosvětové hvězdy a píseň Seven Nation Army hrají všechna rádia. Za Seven Nation Army získávají Grammy pro nejlepší rockovou píseň a za album Elephant Grammy pro nejlepší alternativní album. Téhož roku se podle magazínu Rolling Stones umístil Jack White jako 17. v žebříčku 100 nejlepších rokových kytaristů. V roce 2004 nahrávají své první koncertní dvd UNDER BLACKPOOL LIGHTS. Koncert je snímaný ručními 8mm kamerami, které dodávají zrnitý „retro look“ jejich syrové hudbě.


9.7.1975
Detroit, Michigan, USA
Jack White csfd

Zabijáci rozkvetlého měsíceNeuvěřitelný život rockera CoxeKafe a cigáraMutant Swinger from MarsNávrat do Cold MountainVraždy podle růžencePortlandiaSimpsonoviMichel Gondry, Do It YourselfZvuk 007Born in ChicagoThe Raconteurs – Live at Electric LadyJack White: Kneeling At The Anthem D.C.Rory Scovel Tries Stand-Up for the First TimeThe Big BangAmerican Epic: Out of the Many OneAmerican Epic: The Big BangAmerican Epic: The SessionsJak se kalila hudbaAmerican EpicAnother Day, Another Time: Celebrating the Music of Inside Llewyn DavisJack White - American Express UNSTAGED ShowThe Joy of the SingleThe SourceConan O'Brien Can't StopLibrary of Congress Gershwin Prize for Popular Song: In Performance at the White House - Paul McCartney, TheRolling Stones: Exile On Main StreetIt Came from DetroitThe White Stripes: Under Great White Northern LightsBude to nahlas!Rolling StonesBasement SessionsCMT: The Greatest - 40 Greatest AlbumsCoachellaTwo Headed CowClimbing 'Cold Mountain'Musikprogrammet - programmet om musikWhite Stripes: Under Blackpool LightsA Journey to 'Cold Mountain'I've Been Twelve ForeverThe Words and Music of 'Cold Mountain'The Work of Director Michel GondryBiographyJack White: What's the Trick?The Raconteurs - Help Me StrangerJack White - Connected By LoveJack White - Over and Over and OverJack White - LazarettoJack White - Would You Fight For My Love?Jack White - I'm Shakin'Jack White - Freedom At 21Jack White - Love InterruptionJack White - Sixteen SaltinesAlicia Keys & Jack White - Another Way To DieThe Raconteurs - Steady, As She GoesThe White Stripes: Seven Nation ArmyAbsolute GarbageJablinski Games


Aktualizace osobnostního profilu Jack White: 2.3. 2024 04:57