Craig Sheffer 64 let


Graig Sheffer je americký herec, režisér a producent. Jeho otec pracoval jako vězeňský dozorce a potom jako scenárista. Matka, po níž zdědil příjemně modulovaný hlas, vedla prádelnu v sanatoriu. Od mládí měl sportovní nadání, vynikal zejména ve fotbale, a spolu se svým bratrem projevoval i divadelnické schopnosti (psal satirické skeče a rád na jevišti improvizoval). Později se úspěšně zúčastňoval středoškolských divadelních soutěží na regionální i státní úrovni.

Uplatnil se také na newyorských divadelních scénách: na Broadwayi se představil např. ve Fiersteinově „Trilogii o nešťastné lásce“, Millerově „Smrti obchodního cestujícího“, Shakespearově „Bouři“, Albeeho „Americkém snu“ a Williamsově „Skleněném zvěřinci“.

Poprvé se na filmovém plátně objevil v hlavní roli mladíka Byrona Douglase, o jehož komplikovaném vztahu s problémovým kamarádem (Emilio Estevez) vypráví teenagerské drama podle románu Susan Eloise Hinton That Was Then... This Is Now. Další velkou příležitost dostal v ústřední úloze nadějného amatérského boxera Eddieho McGuinna, který však více touží po vzdělání než po sportovní slávě, ale musí pomstít smrt svého bratra v ringu, v dramatu irské dělnické rodiny Rozhodující úder. Do mezinárodního povědomí vstoupil teprve rolí vzdělaného syna presbyteriánského kněze Normana Macleana v melodramatické adaptaci autobiografické knihy Normana Macleana Teče tudy řeka.

V roce 1987 založil Craig Sheffer vlastní produkční společnost Desert Wind Films. Věnuje se také psaní prózy, básní a scénářů. Hraje rovněž na kytaru a harmoniku.


23.4.1960
York, Pennsylvania, USA
Craig Sheffer csfd

Velocity GirlPalmerWidow's PointVulkán v Los AngelesOchránce spravedlnostiThe Mark: RedemptionVlkodlak: zabijácký virusJako za starejch časůThe MarkVeteránAshley's AshesVražda mezi přáteliLáska krvácíSvědkem zločinuDlouho hledaný synFind LoveTom's Nu HeavenVtoroj frontBerserkerBez zlého úmysluDracula II: VzkříšeníSave It for LaterDeadly Little SecretsFinal BreakdownRituálPanikaTurbulence 3: Heavy MetalV pavoučí sítiHellraiser: InfernoMerlin: The ReturnNebezpečná hloubkaNet WorthThe PavilionTápajícíPádTurbulence 2: Strach z létáníDvojchybaRhapsody in BloomStín pochybnostiDotekyExecutive PowerMerry Christmas, George BaileyMucholapkaHlava nad vodouHrobV očistciPokrevní poutoVe jménu ctiZoufalé pronásledováníDuel v pouštiVyspi se se mnouAmazonka v plamenechOheň v oblacíchProgramTeče tudy řekaEye of the StormModrá poušťInstant KarmaPlod nociSladká Grace


Aktualizace osobnostního profilu Craig Sheffer: 14.3. 2024 15:43