Anna Galiena 74 let


Zpočátku se italská herečka Anna Galiena uplatnila na divadelních prknech. Debutovala jednou z hlavních rolí v divadelní adaptaci v Shakespearově dramatu Romeo a Julie. Díky tomu se pak v roce 1980 stala členkou Actors Studia. Posléze pak na Shakespeara nezanevřela a v jeho dílech účinkovala dál - například ve Snu noci svatojánké či Richardu III. V letech 1984-1987 mimo jiné ztvárnila jednu z aktérek Čechova dramatu Tři sestry, jenž v Itálii inscenoval Otmar Krejča.

Další z jejich nejvýznamějších filmů jsou MÁRIO A KOUZELNÍK (1994), TŘI ŽIVOTY A JEN JEDNA SMRT (1996) nebo třeba v dramatu FALCONE (1999).

V současné době se už opět spíše věnuje divadlu a můžeme ji vidět již jen v několika dílech francouzské minisérie SOUDCE FERRARE (2004, 2006).


22.12.1949
Řím, Lazio, Itálie
Anna Galiena csfd

Succede anche nelle migliori famiglieFelicitàGiorni feliciImprovvisamente NataleSposa in rossoCroce e deliziaNonostante la nebbiaŠíleně šťastnáStřepy láskyMoje léto v ProvenceCasa e bottegaStai lontana da meFils uniqueItalský konzulPodivné vraždyUm Himmels Willen - Weihnachten unter PalmenUltimatumUn amore di stregaMejor que nuncaSans état d'âmeSleeping AroundAmore su misura, UnAndělé a pannyGuido che sfidò le Brigate RosseLezioni di voloScrivilo sui muriAmore e libertà - MasanielloSoudce Ferrare: Případ Denise ChabrierovéSoudce Ferrare: Případ Gillese d'AubertaZatmíváníIl veterinarioLa Tête hauteLes ParrainsGuardiani delle nuvoleSoudce Ferrare: Případ Pierra ValéryThe Tulse Luper Suitcases, Part 2: Vaux to the SeaThe Tulse Luper Suitcases, Part 1: The Moab StoryThe Tulse Luper Suitcases, Part 3: From Sark to the FinishAu-delà des frontièresLilly's StoryVivancos 3Černý andělOff KeyBibo per sempreVino santoAmor nello specchioCome te nessuno maiFalconeThe Venice ProjectPréférenceLa pistola de mi hermanoLe Coup du sort3CelluloideCervellini fritti impanatiCuestión de suerteMuž v hlavní roliRozmary řekyTři životy a jen jedna smrtBible - Starý zákon: Mojžíš


Aktualizace osobnostního profilu Anna Galiena: 6.3. 2024 18:19