Sophie Hardy 79 let


Více než herečkou byla francouzská modelka Sophie Hardy spíše sexuálním symbolem šedesátých let, a i když se objevila ve velkých rolích řady filmů známých po celé Evropě, nedá se její herecká kariéra označit za nijak oslnivou. Narodila se v Paříži, na přelomu puberty a dospělosti se prosadila v modelingu a její fotografie začaly plnit titulní strany časopisů.

Poté odešla do Německa, kde natočila kriminálku ZÁHADNÝ HEKTOR (Der Hexer, 1964), naši diváci ji dobře znají z menší role Ann ve filmu VINNETOU – POSLEDNÍ VÝSTŘEL (Winnetou III., 1965). Z německé produkce pochází také další kriminálka ZNAMENÍ TROJÚHELNÍKU (Das geheimnis der weissen Nonne, 1966), mezitím Sophie Hardy točila také v Británii a Španělsku, koncem šedesátých let se pak vrátila do Francie, kde znovu hrála s Eddie Constantinem (CESTA DO SALINY – Road to Salina, 1970).

Mezinárodní filmová kariéra Sophie Hardy se prakticky uzavřela koncem šedesátých let, dlouhou dobu pak působila v Lucembursku jako televizní moderátorka. Až po více než dvaceti letech se začala sporadicky vracet před kameru, kromě několika prací pro francouzskou televizi se objevila také v koprodukčním filmu BOXER STOLETÍ (Casablanca Driver, 2004).


4.10.1944
Paříž, Île de France, Francie
Sophie Hardy csfd

Boxer stoletíJulesLa Route de SalinaTaste of ExcitementKarty na stoleThree Hats for LisaZnamení trojúhelníkuVinnetou - Poslední výstřelCruelle mépriseHardi ! PardaillanL'Étrange auto-stoppeuseLes MursZáhadný HektorDes frissons partoutLa Baie du désirLa Loi des hommesUn clair de lune a MaubeugePitong gabi sa ParisScénarios sur la droguePosledních pět minutLa Purée


Aktualizace osobnostního profilu Sophie Hardy: 19.3. 2024 21:08