Gigi Leung 48 let


Gigi Leung se narodila jako Leung Bik-Zi 25.března 1976 v jihočínském městě Xinhui. Jako malá trpěla astmatem a proto ji matka nechala přejmenovat na Leung Wing-Kei, díky čemuž se měla zbavit nemoci. Po dokončení střední školy začla studovat design na hongkongské Polytechnické Univerzitě. Ve stejné době se taky začala objevovat v reklamách, což je v Hong Kongu běžný začátek pro herce. Tam si jí všiml režisér Fruit Chan a nabídl ji vedlejší roli v komedii WU GE JIMO DE XIN (Five Lonely Hearts, 1992). Poté se však další dva roky věnovala jen modelingu a reklamám, než se jí dostalo další role ve filmu LIU MANG YI SHENG (Mack the Knife, 1995). Velkým skokem pro její kariéru se staly až filmy BAAK BIN SING GWAN (Sixty Million Dollar Man, 1995), kde si zahrála se Stephenem Chowem, a LIE HUO ZHAN CHE (Full Throttle, 1995) s Andym Lau. Za svou roli v posledním jmenovaném také byla nominovaná na cenu pro nejlepšího nováčka na 14. ročníku hong kongských filmových cen.

S Takeshi Kaneshirem se znovu sešla v hlavní rolích v HEUNG JOH CHOW HEUNG YAU CHOW (Turn Left, Turn Right, 2003) jež zaznamenal velký úspěch udiváků a posbíral množství ocenění. Kromě běžných filmů se angažovala v krátkometrážních snímcích 1:99 DIANYING XINGDONG (1:99 Project, 2003), zaměřeném proti nemoci SARS a AI ZAI YANGGUANG XIA (Love Under The Sun, 2003) jež je součástí světové kampaně proti AIDS. Další velký úspěch získala s filmem JYUT SAI HOU BAN (Driving Miss Wealthy, 2004), kde si zahrála roli rozmazlené bohaté dcery, kterou její znechucený otec nechá vydělávat si na živobytí samotnou. Ve vedlejší roli se objevila i v hvězdami nabitém zpracování dalšího místního komixu CHUNTIAN HUAHUA TONGXUE HUI (McDull, The Alumni, 2006).

Také se dostala do prvního snímku čínské pobočky Walta Disneyho, sci-fi komedie BAO HULU DE MIMI (The Secret of the Magic Gourd, 2007). V následujícíh letech se objevovala převážně v komediích, jako například hong kongská YUE GUANG BAO HE (Just Another Pandora Box, 2010) ale i ve fantasy romanci JIAN SHANG DIE (Rest On Your Shoulder, 2010). V roce 2012 se objeví ve vysokorozpočtovém zpracování klasického čínského románu Putování na západ, nazvaném DA NAO TIAN GONG (The Monkey King), po boku Donnieho Yena a Chow Yun Fata.

Kromě herecké a pěvecké kariéry se velmi věnuje také charitě a je velvyslancem několika charitatvních organizací. Díky tomu se podílela na stavbě několika škol v chudých oblastech Číny. Také je velvyslankyní hong kongských poboček Dětského fondu OSN a Světového fondu na ochranu přírody. S několika dalšími herci navíc založila vlastní organizaci Hope Foundation, jež je zaměřená na pomoc dětem.


25.3.1976
Xinhui, Kuang-tung, Čína
Gigi Leung csfd

Legenda o pálivém mistroviMissbehaviorXiao QPřed premiérouSisterhoodWang jia xinSi jou ťi č' ta nao tchien kungXiang gang ziGuang hui sui yueJia ge 100 fen nan renQin mi di renQing cheng zhi leiRest on Your ShoulderYue guang bao heAi de qiNei yi shao nuDangerous GamesNu ren. Ben seTajemství kouzelné dýněChun tian hua hua tong xue huiJiu mei huJue shi hao binLian qing gao ji1:99 ShortsQing qian yi xianXiang zuo zou xiang you zouFat Choi SpiritJue shi hao BJue shi hao braKořeny a větvePěst pomstyAi yu chengLan yan huoThose Were the DaysAfraid of Nothing: The Jobless KingXin dongKrál zabijákůLong zai jiang huAi shang 100% ying xiongChu lian wu xian TouchBai fen bai gan jueBai fen bai yan 'Feel'Du shen 3: Zhi shao nian du shenFei huBai bian xing junLie huo zhan cheLiu mang yi shengWu ge ji mo de xinXing yun qu qiLove Under the SunFrom Ashes to Ashes


Aktualizace osobnostního profilu Gigi Leung: 27.2. 2024 02:48