Sophie Okonedo 55 let


Prošla několika televizními seriály a tu a tam se mihla v televizních filmech. Než ovšem nadějnou Londýňanku objevil film, nějakou dobu to trvalo. Mimo Británii ji prakticky nikdo neznal. Drobné role za oceánem se ale přece jenom vyrojily – účinkovala například v bláznivé komedii ACE VENTURA 2: VOLÁNÍ DIVOČINY (1995) nebo v thrilleru ŠAKAL (1997) s Brucem Willisem.

Žánrově odlišnou úlohu ji naopak nabídla comicsová adaptace ÆON FLUX (2005), u které je nejlepší rezignovat na logiku, nechat se kolébat vizuálním kabátem a doufat, že to celé brzy skončí. Další příležitost se jí naskytla v podobě adaptace prvního dílu knižní série o „agentovi 0014“ Alexu Riderovi, která se ve Velké Británii těší velké popularitě. Rozpačitý STORMBREAKER (2006) měl být zábavným dobrodružstvím pro děti. Herečka, která ráda odbíhá k práci pro televizi, nás překvapila i svou účastí na mini-sérii společnosti HBO okolo událostí, které načas semkly celý svět – britské drama TSUNAMI (2006) – a její výkon zpečetila nominace na Zlatý glóbus.

Stejný rok stihla i SCÉNY Z PARTNERSKÉHO ŽIVOTA, tedy jeden slunečný den v londýnském parku a několik zajímavě zpracovaných osudů. A naposledy nás zatím těšila v nenáročné komedii MARTIAN CHILD (2007), která podle všeho díru do filmového světa neudělá, ale je minimálně pravděpodobné, že o talentované Sophii Okonedo uslyšíme ještě nesčetněkrát.


11.8.1968
Londýn, England, Velká Británie
Sophie Okonedo csfd

10 LivesJanet PlanetRachel Stoneová: Sázka na SrdceRaymond & RaySmrt na NiluCharlotteHellboyKryštůfek RobinWild RoseVálečný manuálWall StreetPo zániku ZeměMrs MandelaBarva pletiTajný život včelCélébrationDítě z MarsuScény z partnerského životaStormbreakerTsunami: NásledkyBorn with Two MothersÆon FluxHotel RwandaWhose Baby?Alibi pro vrahaCross My HeartPřípady inspektora Lynleyho: S nepřítelem v zádechDead CasualŠpína LondýnaSladká pomstaNever NeverPeachesLetošní láskaŠílené krávyŠakalDeep SecretsAce Ventura 2: Volání divočinyGo NowVěk zradyYoung Soul RebelsSlow HorsesV čísle 9BritanniaKolo časuModerní láskaCriminal: Velká BritánieFlackJeho temné esenceRatchedová


Aktualizace osobnostního profilu Sophie Okonedo: 9.11. 2023 14:42