Clémence Poésy 41 let


Clémence Guichard-Poésy se narodila 30.11.1982 v hlavním městě Francie, v Paříži. Již od útlého dětství se pohybovala na prknech, co znamenají svět. K herectví jí přivedl její otec Étienne Guichard, taktéž herec a divadelní režisér a v její kariéře ji podporovala i její matka, učitelka francouzštiny. Jako malá si zahrála například ve hrách Le Dragon nebo Mai 45 Mai '95. Kromě hraní se v dětství věnovala i jízdě na koni a to již od svých sedmi let.

O rok později získává roli Fleur Delacour v megafilmu HARRY POTTER A OHNIVÝ POHÁR. ,,Fleur je šarmantní a půvabná, ale zároveň velmi vážná dívka,“ přibližuje svou roli Clémence. Její postava pochází z krásnohůlské dívčí školy a účastní se Turnaje tří kouzelníků o magický ohnivý pohár z názvu filmu. Clémence svou roli získala hlavně díky svému zevnějšku, jelikož Fleur koluje v žilách vílí krev a jejímu neodolatelnému šarmu propadne i přítel hlavního hrdiny Ron. Díky celosvětové ,,potterománii“ se mladá francouzská herečka dostala rázem do popředí zájmů a její kariéra začala stoupat vzhůru.

Do Prahy zavítala díky americkému seriálu televize NBC ZJEVENÍ, ve kterém ztvárnila dvojroli. V seriálu volně založeném na novozákonní knize Zjevení jsme ji mohli vidět jako padlého anděla s morálním dilematem. Nezanevřela ani na domácí tvorbu. Ve snímku SANS MOI dokonce ztvárnila hlavní úlohu a vedla Louise Garrela známého ze Snílků se objevila v dramatu MONS PRISONNIER. Mezi její poslední projekty patří drama KOUZELNÉ DOBRODRUŽSTVÍ, která natočila ve své domovině nebo černá komedie V BRUGGÁCH, kde ztvárnila přítelkyni Colina Farrella. V současné době se věnuje studiu na prestižní divadelní škole Conservatoire National. Od dob Harryho Pottera se také živí jako úspěšná modelka.


30.10.1982
Meudon, Hauts-de-Seine, Francie
Clémence Poésy csfd

Je ne suis pas un hérosLetní mrázHnutí odporuTenetZa horizontemFinální portrétTito e gli alieni7 minutiI dva jsou rodinaLe grand jeuThe Ones BelowG.H.B.Mr. Morgans letzte LiebePtačí zpěvHarry Potter a Relikvie smrti - část 2Johanka v zajetí127 hodinHarry Potter a Relikvie smrti - část 1Le mystèreLullabySvatební dortHeartlessLa Troisième partie du mondeV BruggáchPoslední gangSans moiKouzelné dobrodružstvíLes Amants du FloreHarry Potter a Ohnivý pohárSpiknutí střelného prachuCarnets d'ados - La vie quand mêmeVítejte u RozovýchOlgas SommerHvězda létaThe Walking Dead: Daryl DixonEn thérapieNestvůra z EssexuTen PercentGéniusThe Tunnel


Aktualizace osobnostního profilu Clémence Poésy: 30.10. 2023 08:09