Ruth Warrick (1916 - 2005)


Ruth Elizabeth Warrick se narodila otci Fredovi a matce Anně. Díky skvělému prospěchu na střední škole získala stipendium na univerzitu v New Yorku, kde začala studovat herectví a začala pracovat jako rádiová zpěvačka. Také se zde setkala se svým prvním manželem Ericem Rolfem.

Během 2. světové války se objevila v Oscarovém filmu od Disneyho s názvem Song of the South. Také se objevila ve filmu Daisy Kenyon, kde si zahrála po boku Joan Crawford a Henry Fondy, ale ke konci 40. let její filmové role přestávali být zajímavé a méně zapamatovatelné.

V 50. letech dělala konkurz na roli v soap opera U nás ve Springfieldu, kde hrála jeden rok. Producentka Irna Phillips byla jejím výkonem velmi nadšená, a tak jí nabídla roli v další soap opera As The World Turns. Show se začala vysílat roku 1956 a Ruth zůstala až do konce show, který byl v roce 1960.

V 60. letech se objevila hned v několika televizních seriálech, nejúspěšnějsím seriálem byl Peyton Place, za roli v tomto seriálu získala svojí první nominaci na cenu Emmy v roce 1967. Ve stejný rok ze seriálu odešla. V roce 1969 natočila svůj poslední větší film Ostře sledovaná banka. Na konci 60. let vytvořila svůj vlastní televizní serial One Life to Live. Stanice ABC začala vysílat nový seriál v roce 1969 pod názvem All My Children.


29.6.1916
St. Joseph, Missouri, USA
15.1.2005
Manhattan, New York City, New York, USA
Ruth Warrick csfd

Peyton Place: The Next GenerationDeathmaskThe ReturningOstře sledovaná bankaHow to Steal the WorldPovznesen nad pomstuA Letter to NancyRoogie's BumpBeauty on ParadeLet's DanceOne Too ManySecond ChanceThree HusbandsMake Believe BallroomThe Great Dan PatchArch of TriumphDaisy KenyonDriftwoodPerilous HolidayPíseň jihuSwell GuyChina SkyGuest in the HouseMr. Winkle Goes to WarSecret CommandCesta do strachuForever and a DayPetticoat LarcenyThe Iron MajorObliging Young LadyObčan KaneThe Corsican BrothersLovingAll My ChildrenThe Man from U.N.C.L.E.Peyton PlaceFather of the BrideAs the World TurnsU nás ve SpringfielduGruen Guild PlayhouseOperation BootstrapCaptured on Film: The True Story of Marion DaviesBitva o Občana KaneaAll My Children: Behind the ScenesReflections on Citizen KaneThe Complete Citizen KaneBusby BerkeleyScreen Snapshots: Meet Mr. Rhythm, Frankie LaineThe 57th Annual Primetime Emmy AwardsThe 31st Annual Daytime Emmy AwardsThe 27th Annual Daytime Emmy AwardsThe 25th Annual Daytime Emmy AwardsThe Interviews: An Oral History of TelevisionThe 9th Annual American Cinema AwardsThe Chuck Woolery Show7th Annual American Cinema AwardsThe 5th Annual American Cinema AwardsFame, Fortune and RomanceThe 2th Annual American Cinema Awards


Aktualizace osobnostního profilu Ruth Warrick: 2.11. 2023 01:46