Robert Mak 65 let


Čínský herec, bojový umělec a tanečník Te-Lo Mai se narodil 10.12.1958 v Hong Kongu a je znám pod jménem Robert Mak Tak-Law. Od svých 12 let studoval kung-fu a také závodně tančil. V roce 1979 vyhrál v Hong kongu první taneční disco soutěž a v mezinárodní soutěži skončil na 4. místě. Přezdívalo se mu Taneční král a byl rovněž tanečním instruktorem, například v duchařském snímku Hex Versus Witchcraft (1980).

První hlavní roli mu nabídl bratr samotné Nory Miao, Ricky Cheng, který ho obsadil do své hudební komedie Disco Bumpkins (1980), poté si ho do svého dramatu One Way Only (1981) vyžádal Danny Lee se kterým ztvárnil hlavní roli. Následuje průlom ve velmi úspěšné martial arts komedii My Young Auntie (1981) v otěžích bojového klanu Lau, kde exceluje po boku Kary Hui, Hou Hsiao a Tak Yuena. Díky tomuto úspěchu v podobném obsazení zaujme i v dalším ceněném megahitu Martial Club (1981). Během 80. let natáčí ve stejném duchu i s bojovými umělci klanu Lau další komerčně úspěšné akční komedie. Během 90. let se objevuje i v hororech, krimi a dalších žánrech. S přestávkami natáčí dodnes a na svém filmovém kontě má 70 snímků.


10.12.1958
Robert Mak csfd

Fist PowerTreasure HunterThe Future HeroHei tai yang 731 si wang lie cheLa kai tie muQing yu shi jieČest a slávaLa shou xiao xiongYesterday Once MoreHero's BloodMo chun jieLao hu chu geng IIKickboxerYi dan hong chunMo gao yi zhangThe Goofy GangMao shan xiao tangFan dau muiOchránce spravedlnostiEight Diagram Pole FighterLin taiOpium and the Kung Fu MasterPi li lei dianHeroic FamilyThe Lady Is the BossRolls, Rolls, I Love YouThe 82 TenantsYou Friend mie jingA Bride's NightmareCheung booiDan cheng luThe Martial ClubDisco BumpkinsGuangdong shi hu xing yi wu xiFeng liu duan jian xiao xiao daoJin bei tongQi shaCan que


Aktualizace osobnostního profilu Robert Mak: 24.4. 2024 12:04