Samy Naceri 62 let


Francouzský herec a producent Samy Naceri, vlastním jménem Saïd Naceri, se narodil 2. července 1961 v Paříži. Jeho matka Jacqueline pochází z Normandie, otec pak ze západního Alžírska. Samy Naceri má šest sourozenců. Jeho sestra Larbi Naceri se stala rovněž herečkou.

V 80. letech se začíná prosazovat ve filmu, debutoval v komedii Clauda Zidiho INSPEKTOR POPLETA (1981), následoval TV film FRANCOUZSKÁ REVOLUCE (1989). V roce 1995 dostal od Thomase Giloua nabídku na hlavní roli v jeho filmu RAÏ, kde ztvárnil Nordine. V 90. letech sklidil úspěch a získal hned dvě ceny na Mezinárodním filmovém festivalu v Locarnu/Festival international du film Locarno a na filmovém festivalu v Paříži/Festival du film de Paris. Jeho herecká kariéra nabrala obrátky, když přijal nabídku Luca Bessona na hlavní roli ve filmu TAXI (1998). S Lucem Bessonem se Samy setkal už při natáčení filmu LEON (1994). Film měl takový úspěch, že sám Luc Besson prohlásil, že ho Samy Naceri nezklamal, když mu svěřil roli Daniela Moralese. Během devíti let, vznikla další pokračování, viz. TAXI TAXI (2000), TAXI 3 (2002) a TAXI 4 (2007). Samy Naceri v roce 2006 obdržel cenu v Cannes za nejlepšího herce roku. Bohužel jeho návštěva v Cannes se neobešla bez problémů, kterých má Samy díky své prchlivé povaze požehnaně. Během filmového festivalu se choval nevhodně, za urážky agenta a za svůj exhibicionismu, za který snad ani nemůže, opět stanul před soudem.

Kvůli svému agresivnímu chování stanul před soudem celkem 16x (prozatím). Příkladem můžeme uvést duben 2011, kdy byl odsouzen na 16 měsíců vězení pro úmyslné ublížení na zdraví pod výhrůžkou smrti a obtěžující telefonáty, nebo červen 2011, kdy byl na žádost své manželky převezen z vězení, kde chtěl spáchat sebevraždu, do psychiatrické léčebny. Při posledním propuštění z vězení dne 21. března mu byl na ruku připevněn elektronický náramek, po dobu několika měsíců. V září byl opět žalován pro exhibici na veřejnosti. V červnu 2013 byl těžce napaden překupníky drog. V lednu 2014 už stihl další dvě stání, kdy v opilosti bodl ostrým předmětem svou exmanželku do zápěstí.

Byl ženatý s herečkou Marií Guillard, s níž má syna. Další tři dcery má Samy z předchozích vztahů. Můžeme jen doufat, že se začne na svůj věk chovat rozumně a bude nadále natáčet tak skvělé filmy jako doposud. Za zmínku z jeho filmografie stojí např. NESTOR BURMA (1994), DOUBLE PEINE (1995), LOVE IN PARIS (1996), BOUGE! (1997), LE PETIT POUCET (2001), DEN VÍTĚZSTVÍ (2006), DES POUPÉES ET DES ANGES (2008), VOYAGE SANS RETOUR (2013) nebo TIP TOP (2013). Samy Naceri se stal v roce 2002 producentem filmu DISPARU. O svém životě také nechal sepsat knihu Naceri rose, Naceri noir, která vyšla v roce 2010.


2.7.1961
Paříž, Île de France, Francie
Samy Naceri csfd

ImmigrantMilarepaMémoires à VifStíny smrti: Vražda v KermadecuThe ModeratorCash CollectorsLes MéchantsOperace vykoupeníIdentityLa PièceTip TopVoyage sans retourDes poupées et des angesT4xiDen vítězstvíBab el webTaxi 3FéroceKodexLa RepentieVosí hnízdoKdo jinému jámu kopáPalečekPhilosophaleLà-bas... mon paysPetit BenTaxi, taxiUn pur moment de rock'n rollUne pour toutesCantique de la racaillePoslední z romantičekTaxi9 a 1/2 týdne IIAutre chose à foutre qu'aimerBouge!Sous les pieds des femmesTeď nebo nikdyCoup de viceDouble peineRaïBratři: červená ruletaFrèresLeonFrancouzská revoluceOliviaLes 40 ans de la 2À votre servicePourquoi partir?Le grand 8Jour de fêteSalut les TerriensT'empêches tout le monde de dormir93 Faubourg Saint-HonoréHyper showLe fabuleux destin de...Union libreVictoires de la musique


Aktualizace osobnostního profilu Samy Naceri: 31.10. 2023 01:18