Eva Vik 32 let


Eva Vik je oceňovaná česká režisérka, scenáristka a producentka. Hovoří česky, anglicky, francouzsky a italsky. Eva je podepsána pod celosvětovou kreativní skupinou Ridleyho Scotta. V roce 2021 byla Eva uvedena v prestižním časopisu Forbes v žebříčku „30 pod 30“.

V 18 letech se přestěhovala do Londýna na studium herectví na Royal Academy of Dramatic Art, ale zůstala tam jen jeden rok poté, co si uvědomila, že by ráda přešla na režii a psaní. Po škole se Eva ještě podílela na filmech jako herečka se známými režiséry, jako Shane Black nebo Mike Figgis, s nímž napsala scénář nebo kooperovala kameru na filmu Kudelski.

Eva se poté přestěhovala do Paříže, kde začala plně formovat svůj vlastní umělecký hlas ve filmové tvorbě a začala se věnovat psaní a režii. V roce 2017 se Eva Vik přestěhovala do Los Angeles, kde rychle dokončila svůj první krátký film Sound of Sun v hlavních rolích se Seanem Pennem a Suki Waterhouse, který vydal NOWNESS. Film se setkal s velkým ohlasem kritiky v průmyslu i u publika.

Film byl také promítán na UCLA, škole filmu v Los Angeles, pro vzdělávací účely. Od té doby Eva režírovala několik krátkých filmů, včetně Carte Blanche, v hlavní roli s Dylanem Sprousem, Suki Waterhouse a Jackem Kilmerem, za který získala cenu diváků na Mammoth Film Festival v roce 2019 a Breakout Director Award v Capri Hollywood Film Festivalu v roce 2020.


5.5.1991
Brno, Československo
Eva Vik csfd

SerpentineRavenAnima UsMaestroButcher BoyCarte BlancheSamiceLes Inconnus: EscapeSomnioSound of SunEdgeRose, c'est ParisBudu si říkat TopČetníci z LuhačovicČetnické humoreskyKudelskiCeny Czech Grand Design 2021Show Jana Krause


Aktualizace osobnostního profilu Eva Vik: 25.11. 2023 01:31