Stephen J. Cannell (1941 - 2010)   † 69 let


Producent, spisovatel, scénárista a příležitostný herec a režisér Stephen J. Cannell se narodil 5. února 1941 v Los Angeles do rodiny úspěšného obchodníka s nábytkem a bytovým designem. Vyrůstal v Pasadeně, jako dítě trpěl dyslexií, která mu dělala velké problémy zvláště ve škole. Přesto už v útlém věku začal toužit po práci spisovatele a díky velkému úsilí se mu podařilo dokončit střední školu a pak v roce 1964 absolvovat žurnalistiku na University of Oregon. Ve stejném roce se oženil se svojí školní láskou Marcií Finch, s kterou žije dodnes a vychovávají tři děti. Prvorozený syn Derek jim nešťastně zahynul ve věku 15 let.

Cannell je i úspěšným spisovatelem, který je znám tím, že při psaní nepoužívá počítač. Populární je především jeho série románů s detektivem Shanem Scullym, která už čítá sedm titulů. Několik jeho knih vyšlo i v češtině. Je majitelem vlastní produkční společnosti jejíž video je známé i českým divákům – Cannell píše na psacím stroji ve své pracovně, kde můžeme vidět jeho trofeje, poté vytrhne list ze stroje a vyhodí ho do vzduchu, přičemž se letící papír postupně stane součástí několikavrstvého písmena C, jenž je logem společnosti.


5.2.1941
Los Angeles, California, USA
30.9.2010
Pasadena, California, USA
Stephen J. Cannell csfd

22 Jump StreetJump street 21A-Team: Poslední miseThe Tooth FairyIt WaitsDead Above GroundThe Rockford Files: If It Bleeds... It LeadsThe Rockford Files: Shoot-Out at the Golden PagodaThe Rockford Files: Friends and Foul PlayThe Rockford Files: Godfather Knows BestThe Rockford Files: If the Frame Fits...The Rockford Files: Punishment and CrimeThe Rockford Files: A Blessing in DisguisePolicajti ve výslužběThe Rockford Files: I Still Love L.A.The 100 Lives of Black Jack SavageThe Great PretenderBrothers-in-LawStingrayŠerif z poutiNightsideStoneThe Chinese TypewriterThe Night RiderDr. ScorpionJordan Chance, TheThe Gypsy WarriorsListopadový plánRichie Brockelman: The Missing 24 HoursScott FreeChaseOdpadlíkZnamení růžeTrapsCobraMuži v kloboukuPalace GuardPolicie z Palm BeachScene of the CrimeThe CommishBroken BadgesWiseguyBookerUnsubSonny Spoon


Aktualizace osobnostního profilu Stephen J. Cannell: 26.4. 2024 18:31