Vincent Elbaz 53 let


Francouzský herec, narozený 3. února roku 1971 v Paříži, začal svou kariéru realizovat nejprve v divadle. Následně účinkoval v několika televizních seriálech než si ho všiml známý francouzský režisér Cédric Klapisch, který ho dosadil do jedné z hlavních rolí komedie LE PÉRIL JEUNE. V ní ztvárnil jednoho z kamarádů zesnulého hlavního hrdiny, jehož dítě se má narodit měsíc po jeho smrti. Společně s kamarády vzpomíná na 70. léta a dobu jejich dospívání, lásek a zklamání. Snímek byl přijat kladně a kariéra Vincenta nabrala obrátek. Po několika dalších více či méně důležitých rolí přišla nabídka na jednu z hlavních postav filmu PLETKY S LÁSKOU, ve které ztvárnil, jako ostatně často v průběhu své kariéry, mladého svůdníka.

Od role Yanna se Vincent čím dál častěji objevuje již v hlavních rolích francouzských komedií a dramatech, v roce 2007 vytvořil ústřední hereckou dvojici s Clémence Poésy (V BRUGGÁCH) v akčním filmu POSLEDNÍ GANG a v komedii JAKÝ OTEC, TAKOVÁ DCERA ze stejného roku se znovu sešel před kamerou s Élodie Bouchez, jednou z hlavních postav Vincentova prvního filmu LE PÉRIL JEUNE. V této komedii ztvárnil Vincent postavu třicátníka Bruna, který býval rockovým zpěvákem a nyní se snaží sblížit s dospívající dcerou, o které donedávna neměl ani ponětí. O rok později se objevil Elbaz v komedii VÝLET DO SAINT TROPEZ.

V roce 1998 obdržel Cenu Jeana Gabina, kterou dříve získali takoví herci jako např. Thierry Lhermitte (1981), Tchéky Karyo (1986) nebo Mathieu Kassovitz (1995) a dodnes je velmi významná mezi francouzskými herci. V roce 2007 se mu narodila dcera Anna, kterou má s dánskou choreografkou Laurou Attali.


3.2.1971
Paříž, Île de France, Francie
Vincent Elbaz csfd

Iris et les hommesKniha řešeníVivantsTout le Monde MentVlčí poutoAndyJe ne suis pas un homme facileLe JeuPotížíštaDaddy CoolTout là-hautAmis publicsIl a déjà tes yeuxPrimaireJe compte sur vousLáska na kariLa Vérité si je mens ! 3Au bas de l'échelleComme les 5 doigts de la mainPřepadeníBancs publics (Versailles rive droite)Good CanarySweet ValentineTellement prochesVýlet do Saint TropezJaký otec, taková dceraOkouzleni tancemPoslední gangD´Artagnan a tři mušketýřiMůj život ve vzduchuV tvých snechVůně dámy v černémKontraLíbejte se, s kým je liboRue des plaisirsUn monde presque paisibleNaprosto úžasnýLa Parenthèse enchantéeNag la bombeLe sourire du clownMožnáQuasimodo d'El ParisUn pur moment de rock'n roll(G)rève partyPetits désordres amoureuxLes RandonneursVérité si je mens, LaEnfants de salaudJe m'appelle RéginePlus bel âge..., LeRizika mládíB.R.I.Les Espions de la terreurSyndrome E


Aktualizace osobnostního profilu Vincent Elbaz: 2.11. 2023 15:25