Olivier Gruner 63 let


Narodil se v Paříži jako druhý ze tří synů francouzského lékaře. Jeho životní dráhu výrazně ovlivnilo, když v jedenácti letech spatřil ve filmu akční legendu Bruce Lee a rozhodl se vydat v jeho stopách. Začal se pilně věnovat studiu bojových umění. Nejprve shotokan karate, později přešel na box a kickbox. V osmnácti letech se dobrovolně přihlásil k vojenskému námořnictvu, kde úspěšně sloužil čtyři roky. Po návratu z armády se uchýlil do Francouzských Alp, aby se mohl intenzivněji věnovat tréningu bojových technik.

Debut si Gruner odbyl titulní rolí v akčním snímku ANDĚLSKÉ MĚSTO z r. 1990. Následně ztělesnil jednu z ústředních postav ve sci-fi thrilleru kultovního cyberpunkového režiséra Alberta Pyuna NEMESIS. V průběhu 90. let se pak zařadil podobně jako třeba Jean-Claude Van Damme, Steven Seagal nebo Dolph Lundgren mezi oblíbené hvězdy nízkorozpočtových karate filmů. Z nejznámnějším jmenujme například SAVATE, INTERCEPTORS nebo T.N.T.

Dnes má na kontě již tři desítky filmových rolí. Tak jako většina jeho kolegů se na mnohých ze svých snímků podílel také jako producent, scénárista či choreograf akčních scén. I přes svůj pokročilejší věk se stále udržuje ve výborné kondici a stále natáčí. Je taktéž autorem několika výukových videokazet o kickboxu. Mezi jeho koníčky patří kromě bojových umění také lyžování, potápění a horolezectví.


2.8.1960
Paříž, Île de France, Francie
Olivier Gruner csfd

Cyborg NemesisGunfight at Rio BravoIron Cross: The Road to NormandySpace Wars: Quest for the DeepstarBeyond the GameDarkwebEP/Executive ProtectionShowdown in ManilaThe ChemistVjes mir u našich nogSector 4Re-GeneratorWar of the DeadPříběhy ze starých časůPoslední dny válkyLost Warrior: Left BehindSkorumpowaniBlizhniy Boy: Ultimate Fighter, TheUnderdogsCircuit 3: The Street MonkSnadný terčSWAT: Jednotka v ohroženíDeadly EngagementAréna smrtiAréna smrti 2Elitní jednotkaNarušitelExtreme HonorG.O.D.KumiteBílý kůňCrackerjack 3InterceptorsVesmírná pastŽoldák 2MarsT-N-TRevanšŽoldákBojovníkAutomaticNemesisAndělské městoSeven DaysCode Name: Eternity


Aktualizace osobnostního profilu Olivier Gruner: 31.10. 2023 01:58