Pauly Shore 56 let


Paul Montgomery "Pauly" Shore je americký komik a herec. Vyrůstal v Beverly Hills, kde v roce 1986 vystudoval stejnojmennou střední školu. Na vysokou školu se nikdy nepřihlásil, protože bylo jeho cílem po vzoru svých rodičů dosáhnout úspěchu ve Stand-up vystoupeních. Jeho matka Mitzi založila legendární hollywoodský klub – The Comedy Store, kde účinkovaly takové hvězdy jako např.: Tim Allen, Steve Martin, Robin Williams, Jim Carrey a mnozí další.

První menší filmové role přišly již v roce 1988. Důležitým filmovým mezníkem je rok 1992, kdy natočil film CALIFORNIA MAN s Brandonem Frasorem a Seanem Austinem. Následovaly další filmy jako ZEŤÁK, VOJNA NENÍ KOJNÁ, SOUDCEM Z NOUZE nebo BIO-DOME.

Přes počáteční úspěch každý další film znamenal propad. Jeho humor byl označován za hloupý, hrubý a nezábavný. V roce 1997 napsal scénář k vlastnímu televiznímu sitcomu jednoduše pojmenovaného PAULY. Sitcom byl kritiky rozcupován a po sedmi epizodách skončil. Pauly Shore se po tomto dalším neúspěchu stáhl do ústraní a začal se věnovat dabování animovaných filmů, jmenujme např: CASPER – PRVNÍ KOUZLO, GOOFY NA VÝLETĚ.  V roce 2003 se pokusil o další návrat na filmová plátna, když napsal scénář, produkoval a režíroval film s názvem – SLÁVA JE JEN PRO MRTVÉ.  Jednalo se o komediální autobiografický mockument (falešný dokument), který mu ovšem žádný velký úspěch nepřinesl. Poté následovaly menší filmové role.

Zajímavosti: Je vegetarián a žid. Byl zvažován do role Leonarda Hofstadtera v seriálu Teorie velkého třesku.


1.2.1968
Hollywood, California, USA
Pauly Shore csfd

Jak to skončíPinocchio: Skutečný příběhNájemník na zabitíSandy WexlerWhiskey BusinessBucky Larson: Zrozen být hvězdouStonervilleDen narubyDr. Dolittle 5: Lucky jede do HollywooduJunior DefendersNatural Born KomicsMůj velký tlustý nezávislý filmSláva jen pro mrtvéMyčkaGoofy ve filmuPrincess and the Barrio Boy, TheRed LettersZávada Blair WitchHugh Heffner - skutečný příběhCasper a WendyCasper - První kouzloÚtěk z infernaBio-dómGoofy na výletěSoudcem z nouzeVojna není kojnáZeťákCalifornia ManSpolužáciCesta domůDream DatePhantom of the Mall: Eric's RevengeWedding BandWhat's Alan Watching?Navěky svoji?Sladkých osmnáctPůlnoční evangeliumLiverspots and AstronotsZviřátkaWorkaholicsHavaj 5-0Vincentův světFuturamaTatík Hill a spol.PaulyBeverly Hills 90210Ženatý se závazkyJump Street 21


Aktualizace osobnostního profilu Pauly Shore: 2.11. 2023 21:38