Chi Kuan-Chun 74 let


Herec, režisér a bojový umělec Chi Kuan Chun se narodil 14.6.1949 jako Wu Dong Wai v Kuang-tungu, v Číně. Do Hong Kongu odešel se svou rodinou už jako dítě. Vystudoval střední školu Sam Yuk střední škole a úspěšně zakončil studium v Cathay Studiu roku 1968. Poté, co vyhrál první místo v soutěži "mužnosti", kterou pořádala Chiang Jiang Film Company, se Chi připojil k Shaw Brothers studiu. Objevil ho kmotr Cheh Chang a pravidelně byl obsazován do jeho filmů až do roku 1976, kdy odešel od Shaws.

Chi je mistrem bojového umění Hung Gar, které trénuje od roku 1961 a patří do čtvrté generace žáků Wong Fei Hungovy linie. Hung byl zakladatel a mistr stylu Hung gar.  V roce 1979 si Chi Kuan Chun zkusil režii, scénař a produkci snímkem The Big Rascal. V 80.letech se hojně objevoval v tajwanské produkci až do poloviny 90.let, kdy odešel do důchodu.

Chi Kuan Chun se vrátil na scénu s Lau Kar-Leungem v Drunken Monkey (2003) a v Tsui Harkovém Seven Swords (2005). V říjnu 2000 založil vlastní Hung Gar školu, Chi Kuan-Chun Bojová umění Hong Quan Institute. Dodnes aktivně natáčí, na svém kontě má na 60 filmových rolí a poslední zářez měl v roli otce Davea (Daniel Wu, šampión wu shu), ve snímku That Demon Within (2014).


14.6.1949
Wu Dong-wai, Čína
Chi Kuan-Chun csfd

Mo jingSedm mečůZhui ma laoYue gui zhi langOi Sek LongHei dao nu ba wangDu langFu xing wei longHřmot obřího plaza aneb teď poznáte HadimrškuShanghai tan shi san tai bao最長的一夜Osamělý ninja bojovníkThe Bloody MissionXiao fei longXin huo shao Hong Lian si新目蓮救母Hei ying di gu daoNu wang feng fu qiaoShang xing lie cheThe Eagle FistTie bo zi Li YongCrazy Horse and Intelligent MonkeyDa e keGai xia qi qiao gongLiu xing fei yingDai wu keGuningtou da zhanLong ying hu bu qian li zhuiRelentless Broken SwordRuan gu zhen naiŽelezná pěst orlího drápuBai zhan bao shan heGu tong xiaoHong yi la maHu hui qian nu da ji fangJuan xing quan fa yu faShen dao liu xing chuanShen ying fei yan hu die zhangShuang xing ying zhao shouYu qing tingZhui lieHai jun tu ji duiHong yi leng xue jin mian renYing zhao tang langŽelezná opiceBa dao lou ziBa guo lian junChrám ShaolinuZabijácké klanyŠaolinští mstiteléMa Ge Bo LuoStoupenci ŠaolinuPět mistrů ShaolinuShao Lin zi diŠaolin: Škola bojových umění


Aktualizace osobnostního profilu Chi Kuan-Chun: 20.10. 2023 20:46