Richard Bennett (1870 - 1944)


Clarence Charles William Henry Richard Bennett se narodil v Indianě, nejstarší dítě George Washingtona Bennetta a Elizy Leonory Bennett. Richard Bennett za svůj život vystřídal několik profesí, nejdříve pracoval jako námořník, profesionálně boxoval, pracoval jako podomní prodejce léků nebo jako moderátor kabaretů v hotelech v Chicagu.

V roce 1905 si zahrál asi svojí nejznámější roli na Broadway Hectora Malona Jr. v divadelní hře „Man and Superman“. Následovala další z jeho úspěšných her „The Lion and the Mouse“ (1905). V roce 1913 si zahrál v dramatické úspěšné hře „Damaged Goods“, kterou také produkoval. Hra byla tak úspěšná u diváků, že se následující rok začala točit filmová verze Damaged Goods a Richard získal svojí úplně první filmovou roli. Ve filmu si s ním zahrála i jeho manželka Adrienne Morrison, film pomáhal i režírovat a podílel se na výrobě scénáře.

Se svojí manželkou si zahrál i v divadelní hře „The Dancers“ (1923). Manželství se nakonec rozpadlo v roce 1925, kdy se manželé rozvedli. Hned po rozvodu se Richard sblížil s herečkou Aimee Raisch, se kterou se nakonec oženil v roce 1927. Ani tohle manželství dlouho nevydrželo, manželé se rozešli v roce 1934 a rozvedli se v roce 1937.

Richard si stihl zahrát i se svými dcerami. Se svojí dcerou Joan Bennett si zahrál v divadelní hře „Jarnegan“ (1928) a s druhou dcerou Constance Bennett si zahrál ve filmu Bought! (1931). Jeho asi nejznámější filmovou rolí je Major Amberson z filmu Orsona Wellese Skvělí Ambersonové (1942). Richardův poslední film byl také z produkce Wellese a jednalo se o film Cesta do strachu (1943).


21.5.1870
Deer Creek, Indiana, USA
22.10.1944
Los Angeles, California, USA
Richard Bennett csfd

Cesta do strachuSkvělí Ambersonové18 MinutesNanaBig ExecutivePíseň písníIf I Had a MillionMadame RacketeerNo Greater LoveStrange JusticeThis Reckless AgeArrowsmithBought!Five and TenThe Home TownersLying WivesYouth for SaleThe Eternal CityThe End of the RoadNational Red Cross PageantThe Gilded YouthAnd the Law SaysPhilip Holden - WasterThe Sable BlessingThe Valley of DecisionDamaged GoodsOstré jako břitvaMeet the Stars #8: Stars Past and PresentStarland Review No. 1


Aktualizace osobnostního profilu Richard Bennett: 6.3. 2024 17:27