Inger Stevens (1934 - 1970)


Narozena ve Švédsku jako Inger Stensland. Dětství prožila jako plachá, nejistá a často nemocná dívka. V šesti letech se rodiče rozvedli a Inger se s mladším bratrem a otcem přestěhovali do Států. Nerozuměla si ani ze svou nevlastní americkou matkou.

V roce 1961 se provdala tajně za producenta a herce Isaaca Jonese, přezdívaného Ike. V letech 1961 až 1966 učinkovala ve velmi úspěšném TV seriálu THE FARMER'S DAUGHTER, produkovaném společností ABC. Vystupovala často v různých šou a nevyhýbala se ani reklamám. Dokázala se ale postavit i za dobrou věc. Byla jednou z prvních slavných tváří, které nebylo cizí utrpení bližních a věnovala se charitě. Snad k vůli dvěma mentálně retardovaných bratrancům v rodině, strávila mnoho hodin ve společnosti dětí se zdravotním postižením. Byla předsedkyní kalifornského Výboru zdravotně postižených dětí a Komise neuropsychiatrického ústavu patřícího pod kalifornskou univerzitu.

Jejím nejúspěšnějším obdobím byly roky 1966 až 1969. Hrála s mnoha velikány Hollywoodu v mnoha úspěšných filmech. Např. v MADIGAN, 1968 s Richardem Widmarkem a Henry Fondou. V nezapomenutelné komedii A GUIDE FOR THE MARRIED MAN (PRŮVODCE ŽENATÉHO MUŽE, 1967) si zahrála s Walterem Matthauem a Robertem Morsem. Scéna, kdy se snaží Walteru Matthausovi prokázat nevěru je nezapomenutelná. Plodná léta pokračovala westernem FIRECREEK, opět s Henry Fondou. S Anthony Quinnem si zahrála ve filmu A DREAM OF KINGS (SEN KRÁLŮ, 1969) a westernem HANG 'EM HIGH (POVĚSTE JE VÝŠ, 1968) s Clintem Eastwoodem. Její filmová kariéra byla úspěšná a její budoucnost se zdála plná příslibů.

Začátkem roku 1970, po skončení natáčení televizního filmu RUN SIMON RUN, dostává další nabídky na natáčení. Ráno 30. dubna 1970 byla nalezena bezvládná, svým přítelem v kuchyni. Po převozu do nemocnice byla prohlášena za mrtvou. Prvotní podezření a pozdější toxikologická vyšetření potvrdily otravu deriváty kyseliny barbiturové. Její tělo bylo zpopelněno a popel rozptýlen nad Tichým oceánem.


18.10.1934
Stockholm, Stockholms län, Švédsko
30.4.1970
Hollywood, Los Angeles, California, USA
Inger Stevens csfd

Mask of Sheba, TheRun, Simon, RunSen králůFirecreekHouse of CardsMadiganPověste je výšPět smrtících karetBorgia Stick, TheNastal čas zabíjetPrůvodce ženatého mužeThe New InternsSvět, maso a ďábelCry Terror!PirátMan on FireThe Farmer's DaughterZadáno pro Alfreda HitchcockaMoment of FearRoute 66The Twilight ZoneAlfred Hitchcock uvádíThe 39th Annual Academy AwardsThe Pat Boone ShowThe 38th Annual Academy AwardsThe 22nd Annual Golden Globe AwardsThe 37th Annual Academy AwardsABC's NightlifeGirl TalkYour First ImpressionThe 31st Annual Academy Awards


Aktualizace osobnostního profilu Inger Stevens: 5.11. 2023 07:32