Oprah Winfrey 70 let


Orpah Gail Winfrey narozena 29. ledna 1954, je známá především jako moderátorka své vlastní show THE OPRAH SHOW, která v roce 2011 po pětadvaceti letech každodenního vysílání skončila. Ovšem Oprah Winfrey je i producentka, filantrop a svůj debut zažila jako herečka ve filmu PURPUROVÁ BARVA ( 1985).

Oprah si zahrála ve filmu PURPUROVÁ BARVA a za svůj výkon byla nominovaná na cenu Akademie v kategorii vedlejší herečky. V roce 2005 měl film coby muzikál premiéru na Broadwayi v produkci Oprah. V roce 1998 kvůli své roli ve filmu BELOVED (Milovaná) Oprah podstoupila 24hodinovou simulační zkušenost coby otrok. I přes propagaci filmu a dobrým kritikám film u diváků propadl. V roce 2008 podepsala Oprah se svou společností Harpo Films kontrakt s produkcí HBO.

Oprah změnila televizní historii. Poté co se v jednom vysílání v její show objevila například nějaká kniha, druhý den se zní stal bestseller. Mít na straně Opruh, bylo a je jako mít na straně Ameriku. Této příležitosti využil i Americký Prezident Barack Obama, kterého Oprah nadále podporuje. Oprah nadále zůstává jednou z nejbohatších žen světa – jednu dobu dokonce byla nejbohatší Afroameričankou vůbec.

Oprah má nyní novou show na své vlastí televizní stanici OWN (Oprah Winfrey Network), která začala vysílat v polovině léta 2011, kde mimo jiné opět po dlouhé době moderuje svou vlastní show i známá moderátorka Rosie O'Donnell.


29.1.1954
Kosciusko, Mississippi, USA
Oprah Winfrey csfd

Smrt roku 2021!V pasti časuNesmrtelný život Henrietty Lacksov銝astná hvězdaThe Program: Pád legendySelmaKomorníkHenry ze zkumavkyPrincezna a žabákDannyho parťáci 3Šarlotina pavučinkaCristina: El 15 aniversarioOur Friend, MartinMilovanáAbout Us: The Dignity of ChildrenBefore Women Had WingsThere Are No Children HereThe 16th Annual Daytime Emmy AwardsThe Women of Brewster PlaceVyhoď máti z vlakuRodný synPurpurová barvaPříběh služebniceGreenleafQueen SugarStudio 30 RockUse Your LifeKutil TimFresh PrinceBrewster Place100 let Warner Bros.Maxine's Baby: The Tyler Perry StoryRobert Downey Jr: High AltitudeSee It Loud: The History of Black TelevisionJeen-yuhs: Trilogie o Kanye WestoviSidneyThe Color of CareVlasy mohou vyprávětWhat Is a Woman?Dark Side of the '90sMoje neviditelné jáTigerTinaBetween the World and MeDopis mému idolu


Aktualizace osobnostního profilu Oprah Winfrey: 30.10. 2023 16:44