Rachael Leigh Cook 44 let


Americká herečka se narodila 4. října 1979 v Minneapolis ve státě Minnesota. Otec Thomas H. Cook je sociální pracovník a bývalý sólový komik. Matka JoAnn Cook byla učitelkou vaření a nyní pracuje jako tkadlena, má italské předky. Pouze 157 cm měřící Rachael navštěvovala školu Laurel Springs a později Minneapolis South High School. Již od svých deseti let se začala věnovat modelingu, měla a má krásné hnědé, nevinně vyhlížející oči, které dokázali hodně zapůsobit.

Na konci 90. let si zahrála v mnoha filmech různých žánrů většinou vedlejší role. Jedny z hlavních rolí pak ztvárnila např. ve filmech OSMNÁCTÝ ANDĚL (1998) nebo v koprodukční komedii STRIKE! (1998). Její herecký talent se začal čím dál tím více projevovat a v roce 1999 byla obsazena do hlavní role Laney Boggs v romantické komedii režiséra Roberta Iscovea TAKOVÁ NORMÁLNÍ HOLKA. Film slavil nečekaný úspěch a samotná Rachael získala čtyři ceny na různých festivalech mj. na YoungStars Awards, Teen Choice Award, Blocbuster Entertainment Award a společně s hercem Freddie Prinzem Jr. získali cenu Blimp Award na Kids' Choice Award. Další dvě nominace pak získala i na MTV Movie Awards.

Úspěch slavila i s dramatem THE HI-LINE (1999). Za roli mladé, prosté dívky získala o rok později cenu Moxie! Award za nejlepší herečku na filmovém festivale v Santa Monice. Ve stejném roce ztvárnila postavu Cassie v romantickém dramatu STŘÍPKY VZPOMÍNEK, ve kterém se zamiluje do Barneyho, kterého hrál Elijah Wood. V roce 2000 získala další cenu Grand Jury za nejlepší herečku na Newyorském mezinárodním nezávislém film & video festivalu za dramatický snímek SALLY. Její herecká kariéra začíná nabírat otáčky i v dalším roce 2001. Ztvárnila jedny z hlavních rolí v pěti snímcích, mj. v koprodukční romantické komedii DOHOLA?, v krimi ELITA či v thrilleru NEBEZPEČNÝ SEX.

Za komedii JOSIE A JEJÍ KOČIČKY byla nominována za roli Josie na Teen Choice Award. Kvůli filmu se musela naučit hrát na kytaru. Jejími učiteli byli kytaristé pod přezdívkami Fast Freddie & Phil X. Vedlejší roli ztvárnila ve filmu ZKURVENÁ NOC (2003) v originálním názvu 11:14 a hlavní roli pak v kanadsko-britském snímku MÁ PRVNÍ SVATBA (2004). V roce 2005 hrála v úspěšném 6-dílném seriálu NA ZÁPAD, za roli Clary byla později oceněna cenou bronzového hlídače na Western Heritage Awards. V roce 2008 ztvárnila postavy v dalších dvou dramatech s názvy THE DISPOSABLES a postavu Samanthy ve filmu ANTIQUE.


4.10.1979
Minneapolis, Minnesota, USA
Rachael Leigh Cook csfd

Turistický průvodce láskouSpirit Halloween: The Movie'Tis the Season to be MerryTakový normální klukFilm FestLáska se zárukouVánoce na cestáchValentine in the VineyardVánoční nevěstaFrozen in LoveA Midsummer Night's DreamSummer in the VineyardAutumn in the VineyardPrázdninová láskaChristmas TailRudé nebeBroken KingdomNapospas smrti: Příběh Tammi a Sandry ChaseovýchDomácí záležitostiUkradený rájUpírBob FunkGolden DoorPodnájemníkAmbiciózní blondýnkaNancy Drew: Záhada v HollywooduThe Final SeasonV dostihovém sedleMá první svatbaAmerican CrimeAmeričanFearlessBláznivej sejfSázkařiTempoVelká prázdnotaZkurvená noc29 PalmsDoholaElitaNebezpečný sexTexas RangersBatman pokračuje: Návrat JokeraSallySejměte CarteraHi-Line, TheStřípky vzpomínekTaková normální holkaMuž bez kůžePolibekStávka!Dům přitakáníOpravdové ženyOsmnáctý andělThe Defenders: PaybackZáchrana rodinyRukojmí nebo komplic?Dívčí klubTom a Huck


Aktualizace osobnostního profilu Rachael Leigh Cook: 4.11. 2023 18:03